Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Αφέλια Χοιρινά !!!!!

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ


ΥΛΙΚΑ

2 κιλα χοιρινο κομμενο σε μικρα κομματια

1\2 κούπα λαδι

2 ποτηρια κοκκινο ξηρο κρασι

4 φυλλα δαφνη

2 μπαστουνακια κανελλα

1\2 κουπα κολιανδρο τριμμενο

2 κουτ.σουπας κορν φλαουρ[η αλευρι]

αλατι πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Οταν το μαγειρευετε μοσχομυριζει ολο το σπιτι απο το κολιανδρο κ την κανελλα !!!σε μια κατσαρολα βαζετε το λαδι κ σωταρετε για λιγο το κρεας ριχνετε το κρασι την δαφνη το κολιανδρο το το μισο αλατι πιπερι κ την κανελλα τα μασουρακια,ζεσταινετε κι 3 ποτηρια νερο τα ριχνετε μεσα κι αφηνετε να σιγοβρασει για περιπου μια και μιση ωρα,οταν το τσιμπησετε κι ειναι ενταξει μ ενα πιρουνι .δυναμωνετε την φωτια να φυγει το πολυ ζουμι αν εχει και διαλυετε σε μιση κουπα 2 κουταλιες γεματες κορν φλαουρ και το ριχνετε μεσα στην κατσαρολα να δεσει η σαλτσα με κανα δυο βρασεις ,σερβιρετε σε πιατελα με ρυζι και απο πανω ριχνετε το υπολοιπο κολιανδρο .υπεροχο φαγητο να το φτιαξετε !!