Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Λικέρ βύσσινο!!

ΥΛΙΚΑ

1κιλό βύσσινο

1 κιλό ζάχαρη

50 γρ γαρίφαλα

2 μασούρια κανέλα

1 ποτήρι καθαρό οινόπνευμα

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Αφαιρούμε τα κοτσάνια κ πλένουμε τα βύσσινα.τα στραγγίζουμε κ τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο μαζί με την ζάχαρη,ρίχνουμε μέσα με ένα ''πουγκι''απο γάζα δεμένα με τη κανέλα κ τα γαρίφαλα Αφηνουμε το βάζο εκτεθειμένο στον ήλιο για ένα μήνα περίπου ,για να λιώσει η ζάχαρη.
Αφαιρούμε το ''πουγκι''κ ρίχνουμε ένα ποτήρι καθαρό οινόπνευμα.
Μετά από 3 εβδομάδες φιλτράρουμε το λικέρ [σουρώνουμε] κ είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Αν θέλετε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το οινόπνευμα με κονιάκ 5 αστέρων.[την συνταγή αυτή την είχα γράψει από την κυρία Σουνα Μπόζι]κ την έχω κάνει ,είναι πολύ ωραίο το λικεράκι !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ