Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΙΚΕΡ ΒΥΣΣΙΝΟ!!

ΥΛΙΚΑ


1κιλο βυσσινο

1 κιλο ζαχαρη

50 γρ γαρυφαλα

2 μασουρια κανελα

1 ποτηρι καθαρο οινοπνευμα

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

αφαιρουμε τα κοτσανια κ πλενουμε τα βυσσινα.τα στραγγιζουμε κ τα βαζουμε σε γυαλινο βαζο μαζι με την ζαχαρη,ριχνουμε μεσα ενα ''πουγκι''απο γαζα με τη κανελα κ τα γαρυφαλααφηνουμε το βαζο εκτεθειμενο στον ηλιο για ενα μηναπεριπου ,για να λοιωσει η ζαχαρη.τοτε αφαιρουμε το ''πουγκι''κ ριχνουμε ενα ποτηρι καθαρο οινοπνευμα,μετα απο 3 εβδομαδεςφιλτραρουμε το λικερ[σουρωνουμε]κ ειναι ετοιμο για καταναλωση,αν θελετε μπορουμε να αντικαταστησουμε το οινοπνευμα με κονιακ 5 αστερων.[την συνταγη αυτη την ειχα γραψει απο την κυρια Σουλα Μποζη]κ την εχω κανει ,ειναι πολυ ωραιο το λικερακι !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: