Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Απίθανη αλευρόπιτα Παραδοσιακή από την Ηπειρο!!!

ΥΛΙΚΑ
αλεύρι όσο πάρει να γίνει χυλός παχύς..
1 κεσεδάκι γιαούρτι 
5 αυγά
1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
1 Βιτάμ σοφτ
φέτα 400 γραμμαρίων
λίγο αλεύρι έξτρα από το παραπάνω η
φρυγανιά τριμμένη για το ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ σπάω τα αυγά ολόκληρα ,ρίχνω το γάλα το γιαούρτι κ προσθέτω  λίγο νερό μισή κούπα πρίπου προσθέτω αλάτι πολύ λίγο,τα ανακατεύω με το χέρι ,και όταν όλα γίνουν ένα ρίχνω αλεύρι να γίνει παχύρρευστος χυλός ρίχνω κ την φέτα κ κρατάω λίγο να πασπαλίσω από πάνω στο τέλος
αλατι ελάχιστο,έχω βουτυρώσει με σχεδόν το μισό κυπελάκι Βιτάμ  ρίχνω σε όλη την επιφάνεια  η αλεύρι η φρυγανιά όπως κάνουμε στα κέικ.αδειάζω το μείγμα και σκορπώ την φέτα τριβοντάς την με το χέρι από πάνω σε όλη την επιφάνεια έβαλα για μυρωδιά κ λίγο βούτυρο καλό που γιδινο Ηπείρου είναι πολύ ωραίο κ δίνει περίσσια νοστιμιά .
Την ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 και κατά το τέλος αυξάνω λίγο να ξεροψηθεί.είναι νόστιμη πολύ .πολύ ωραία ! καλή όρεξη!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ