Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Απίθανη αλευρόπιτα από την Ηπειρο!!!

 
ΥΛΙΚΑ
αλευρι οσο παρει να γινει χυλος παχυς..
5 αυγα
ι γαλα το μικρο κουτακι δελτα
1 βιταμ σοφτ
1 κυπελλακι φετα 400 γραμμαριων
λιγο αλευρι εξτρα απο το παραπανω η
φρυγανια τριμμενη για το ταψι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπωλ σπαω τα αυγα ολοκληρα ,ριχνω το γαλα το γιαουρτι κ προσθετετε λιγο νερο μιση κουπα αλατι πολυ λιγο,τα ανακατευω με το χερι ,και οταν ολα γινουν ενα ριχνω αλευρι να γινει παχυρευστος χυλος ριχνω κ την φετα κ κραταω λιγο να πασπαλισω απο πανω στο τελος
αλατι ελαχιστο,εχω βουτυρωσει με σχεδον το μισο κυπελακι βιταμ  ριχνω σε ολη την επιφανεια  η αλευρι η φρυγανια οπως κανουμε στα κεικ.αδειαζω το μιγμα κι εχω κρατησει λιγη φετα κι αραδιαζω απο πανω ,εβαλα για μυρωδια κ λιγο βουτυρο καλο που εχω παντα σπιτι γιδινο Ηπειρου ειναι πολυ ωραιο κ δινει περισσια νοστιμια .
Την ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 και κατα το τελος αυξανω λιγο να ξεροψηθει.ειναι νοστιμη πολυ .πολυ ωραια ! καλη ορεξη!!