Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Αλευρόπιτα Παραδοσιακή από την Ηπειρο!!!


Φτιάξτε την οπωσδήποτε και θα την κατα ευχαριστηθείτε !!!

ΥΛΙΚΑ
αλεύρι όσο πάρει να γίνει χυλός παχύς..
1 κεσεδάκι γιαούρτι 
5 αυγά
1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
1 Βιτάμ κυπελάκι θα χρειαστούμε το μισό
φέτα 400 γραμμαρίων
λίγο αλεύρι έξτρα από το παραπάνω η
φρυγανιά τριμμένη για το ταψί

Φωτό Λίλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά ολόκληρα ,ρίχνουμε το γάλα το γιαούρτι κ προσθέτουμε  λίγο νερό μισή κούπα περίπου.
Προσθέτουμε  αλάτι πολύ λίγο,τα ανακατεύουμε  με το χέρι ,και όταν όλα γίνουν ένα ρίχνουμε το  αλεύρι λίγο λίγο μέχρι  να γίνει παχύρρευστος χυλός.
Προσθέτουμε και την φέτα--κρατάμε -- λίγη να πασπαλίσω από πάνω στο τέλος.
Αλάτι ελάχιστο.
Εχουμε  βουτυρώσει με σχεδόν το μισό καπελάκι Βιτάμ το ταψί και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια ή αλεύρι ή  φρυγανιά όπως κάνουμε στα κέικ.
Το τινάζουμε να φύγει το περιττό και αδειάζουμε  το μείγμα από πάνω.
Προσθέτουμε την φέτα που κρατήσαμε  τρίβοντάς την με το χέρι από πάνω σε όλη την επιφάνεια.
Βάζουμε στο τέλος λίγο βούτυρο από πάνω σε διάφορα σημεία της αλευρόπιτας και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και κατά το τέλος αυξάνω λίγο να ξεροψηθεί.είναι νόστιμη πολύ .πολύ ωραία ! καλή όρεξη!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Περισσότερες συνταγές δείτε πατώντας ΕΔΩ -->
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ