Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

απιθανη αλευροπιτα απο την Ηπειρο!!!

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΙΑ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ,ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ Κ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΣΙΑ ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΧΡΟΝΟ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ .ΕΓΙΝΕ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΗ ,ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ..
ΥΛΙΚΑ
αλευρι οσο παρει να γινει χυλος παχυς..
5 αυγα
ι γαλα το μικρο κουτακι δελτα
1 βιταμ σοφτ
ι κυπελλακι φετα 400 γραμμαριων
λιγο αλευρι εξτρα απο το παραπανω η
φρυγανια τριμμενη για το ταψι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σ ενα μπωλ σπαω τα αυγα ολοκληρα ,ριχνω το γαλα το γιαουρτι [αν θελετε δεν βαζετε γιαουρτι κ προσθετετε λιγο νερο μιση κουπα εγω εβαλα γιαουρτι κι εγινε ωραια]αλατι πολυ λιγο,τα ανακατευω με το χερι ,και οταν ολα γινουν ενα ριχνω αλευρι να γινει παχυρευστος χυλοςριχνω κ την φετα κ κραταω λιγο να πασπαλισω απο πανω στο τελος
αλατι ελαχιστο,εχω βουτυρωσει με σχεδον το μισο κυπελακι βιταμ το ταψι .ναναι παχυ το στρωμα .κ ριχνω παντου η αλευρι η φρυγανια οπως κανουμε στα κεικ.αδειαζω το μιγμα κι εχω κρατησει λιγη φετα κι αραδιαζω απο πανω ,εβαλα για μυρωδια κ λιγο βουτυρο καλο που εχω παντα σπιτι γιδινο ηπειρου ειναι πολυ ωραιο κ δινει περισσια νοστιμια ,λιγο εδω κι εκει .
την ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 και κατα το τελος αυξανω λιγο να ξεροψηθει.ειναι νοστιμη πολυ .πολυ ωραια ! καλη ορεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: