Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Η πιό τέλεια μηλόπιτα!!!!!


Μηλόπιτα Θεική !!!!


 

Μερίδες: 10
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 2 Κούπες αλεύρι φαρίν άπ
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
6 αβγά
2 κούπες ζάχαρη
250 γρ βιτάμ σόφτ
1 κούπα ζάχαρη,[για το κέικ]
λίγη κανέλα
3 μήλα
χυμό από ένα  λεμόνι
καρύδια η,σταφίδες,η, κ τα δύο




Απλώνουμε  το βούτυρο σε ενα ταψάκι νο 28.
Πασπαλίζουμε  με τη 1 κούπα ζάχαρη να πάει σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και πάνω από το βούτυρο .
Αραδιάζουμε από πάνω  τα μήλα σε στρογγυλές φέτες κομμένα,αφου πρώτα έχουμε  βγάλει με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια από την μέση ,να  μας μείνει σαν μία τρυπούλα στο κέντρο κάθε μήλου.
Προσθέτουμε και τά  καρύδια  και την  σταφίδα πασπαλίζοντας όλη την επιφάνεια .
Ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού και  ετοιμάζουμε  το παντεσπάνι.
Χωρίζουμε  τα ασπράδια απο τους κρόκους.
Χτυπάμε τους  κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά να γίνουν αλοιφή .
προσθέτουμε  τμηματικά το αλεύρι και  το μπέκιν πάουντερ .
Συνεχίζουμε  το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μας .
Χτυπάμε  και  τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα  τα ρίχνουμε στην ζύμη και  τα ανακατεύουμε  απαλά να γίνει ομοιόμορφο μίγμα.
Ρίχνουμε το παραπάνω υλικό  πάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε  την μηλόπιτα σε φούρνο προθερμασμένο στους 180  βαθμούς για 50 λεπτά περίπου .
Οταν ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και  την αναποδογυρίζουμε  σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε  με λίγη κανέλα και κερνάμε και γίνετε ανάρπαστη !!!