Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Σουφλέ σπανάκι -το κάτι άλλο!!!

ΕΝΑ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΦΑΕΙ ..ΤΕΛΕΙΟ!!!!
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο ζύμη σφολιάτας
1 κρέμα γάλακτος
1 κιλό σπανάκι
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
300γρ φέτα
250 γρ τυρί ενταμ,η,γκούντα
πιπέρι
καθόλου αλάτι
7 φέτες μπέικον

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σ ένα ταψάκι λαδωμένο  το φύλλο σφολιάτας κ το ψήνουμε να ροδίσει.το αφήνουμε στην άκρη και αφού  καθαρίσουμε κ πλύνουμε καλά το σπανάκι το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να πιει όλα τα υγρά του,και προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο κ τα κρεμμυδάκια κ τον άνηθο.το γυρνάμε να ψηθεί καλά .δεν βάζουμε καθόλου λάδι,βγάζει το μπέικον ,αφού το ψήσουμε καλά να μην έχει καθόλου υγρά το αποσύρουμε από την φωτιά κ προσθέτουμε τριμμένη την φέτα [μ ένα πιρούνι την λιώνουμε ] το στρώνουμε επάνω στην ψημένη σφολιάτα [προσοχή όταν θα βάλετε την σφολιάτα να την ψήνετε να την τοποθετήσετε σαν τάρτα να μπει μέσα το υλικό δείτε φωτογραφία] αφού το στρώσουμε ομοιόμορφα πασπαλίζουμε με το ένταμ η, το γκούντα τριμμένο ρίχνουμε κ την κρέμα γάλακτος παν του κ το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει περίπου 20 έως 30 λεπτά,σε προθερμασμένο φούρνο .Καλή όρεξή!! να το φτιάξετε είμαι πάρα πάρα πολύ ωραίο!!!!









6 σχόλια:

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς μου είπε...

Φαίνεται πολύ ωραίο και θα το φτιάξω οπωσδήποτε μέσα στην εβδομάδα!

Demetra είπε...

Εξαιρετική συνταγή!Μόλις την έφτιαξα,είναι πεντανόστιμη!

Ανώνυμος είπε...

Φανταστικό, είναι εύκολο και παρα πολυ νόστιμο. Του ταιριάζει επίσης η ζύμη για ταρτα αντί για σφολιατα. Θα το ξανά φτιάξω.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΟΤΥΠΗ ..ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!

Νικολινα Σολωμου είπε...

Συγνώμη όταν λέτε μια κρέμα γάλακτος πόσο δηλαδή. Γιατί εδώ που ζω εγώ βρίσκεις από 100 με ως λίτρου.

yiannismobile είπε...

Κορίτσια σε τι βαθμούς ψήνουμε????