Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

κανελονια με κιμα! πολυ ωραιο φαγητο!!!!

YΛΙΚΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ 250 ΓΡ  ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ
3\4 ΤΟΥ ΚΙΛΟΥ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
1 1\2 ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΚΡΑΣΙ ΑΣΠΡΟ
4 Κ Σ ΛΑΔΑΚΙ
1 ΞΥΛΑΚΙ  ΚΑΝΕΛΛΑ
1 1\2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΡΕΓΚΑΤΟ Η , ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 ΚΟΥΤΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ ,Η, 4 ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΦΡΕΣΚΕΣ
ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ
2 ΑΥΓΑ ΣΦΙΧΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
3 Κ Σ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΛΟ
ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ.
ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ Κ 1 Κ Σ ΠΕΛΤΕ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σωταρουμε στο λαδι το κρεμμυδι,μαζι με το κιμα.το σβηνουμε με το κρασι,
προσθετουμε την κανελλα,αλλατοπιπερο και τις ντοματουλες ψιλοκομμενες.το αφηνουμε να σιγοβρασει για 40 λεπτα.πρεπει οταν ειναι ετοιμο ,να εχει πιει καλα το ζουμι του ολο.μολις μισοκρυωσει προσθετουμε κ το τριμμενο τυρι το 1 φλυτζανι κ τα 2 αβγα ψιλοκομμενα  .ανακατευουμε και αρχιζουμε κ γεμιζουμε σφιχτα τα κανελλονια με το κιμα,τα βαζουμε στη σειρα το ενα διπλα στο αλλο καλο ειναι αν εχετε πυρεξ .[εγω δεν εχω  εσπασε] μην αφηνετε κενα,στο μεταξυ εχετε ετοιμασει την σαλτσα [σωταρετε το βουτυρομε το σκορδακι μολις ξανθυνει προσθεστε την ντοματα  αλατοπιπερο ζαχαρη,κ 1 ποτηρι νερο  βραστε την σαλτσα το λιγοτερο 1 τεταρτο]σε σιγανη φωτια. μολις γεμισουμε τα κανελονια τα περιχυνουμε με την σαλτσα που πρεπει να ειναι πολυ αραιηκ να τα καλυπτει τελειως.αν ειναι λιγοτερη προσθεστε στο πυρεξ ,η,στο ταψακι χλιαρο νερακι να σκεπαστουν τελειωςπροσθεστε προαιρετικα 5 κ σουπας κρεμα γαλακτοςπασπαλιζετε κ με το τυρι κ το σκεπαζετε πολυ καλα με το αλουμινοχαρτο ωστε να μην μπαινει καθολου αερας .γιατι  τα κανελονια δεν τα εχουμε βρασει κ πρεπει να ψηθουν καλα,προθερμενετε  το φουρνο στους 200`C επι 40 λεπτα  βγαζουμε το αλουμινοχαρτο σβηνουμε το φουρνο κ  το αφηνουμε αλλα 10 λεπτα μεσα ...δεν εχω να πω  λογια γι αυτο το φαγητο !! θα περιμενω να το φτιαξετε κ να μου πειτε !! καλη επιτυχια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: