Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΡΕΒΥΘΙΑ!!!!!

ΡΕΒΥΘΑΚΙΑ !! ΑΜΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΑΣΠΡΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΚΙ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..
ΥΛΙΚΑ
μισο πακετο ρεβυθια  4 μεριδες βγαινουν
αλατοπιπερο
μισο φλυτζανι ελαιολαδο
1 λεμονι
1κσ αλευρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
μουσκευουμε απο βραδυς τα ρεβυθια,μεσα στο νερο να βαλετε και κανα 2 κσ αλατι ,τα ξεπλενουμε τα βαζουμε σε κατσαρολα με νερο να τα σκεπαζει ,μολις αρχισουν κ βραζουν αφριζουν ,τοτε μ ενα κουταλι αφαιρουμε τον αφρο και βραζουμε για κανενα τεταρτο ,τοτε προσθετουμε πιπερακι κρεμμυδι ψιλοτριμμενο,κ συνεχιζουμε ,μπορει να φτασουμε στην μια ωρα κ παραπανω μαγειρεματος, αν χρειαστει κ  να προσθεσετε νερο μονο χλιαρο να μην σκληραινουν,στο τελος προσθεστε το αλατι και το λαδι βραστε για κανενα δεκαλεπτο ακομα ,δοκιμαστετα,ο χρονος του βρασιματος αλλαζει απο την μαρκα κ την ποιοτητα ,αφου βρασουν καλα ,στιβω ενα λεμονι σ ενα ποτηρακι και προσθετω 3-4 κ ζουμακι απο τα ρεβυθια κ  βαζω το αλευρι ανακατευω καλα κ το ριχνω μεσα στην κατσαρολα κ κουναω  περα δωθε,.αυτο τα νοστιμιζει κ τα κανει καπως πιο χυλωμενα το ζουμακι τους,υγιεινο φαγητο , καλη επιτυχια και καλη ορεξη !!!

TA ΞΑΦΡΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: