Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Γιουβαρλάκια!!



ΥΛΙΚΑ

μισο κιλο κιμα

1 αυγο

μισο ποτηρακι κρασι ασπρο

μισο ποτηρακι νερο

1 καροτο τριμμενο

1 κρεμμυδι τριμμενο

4 κ σουπας ρυζι

κλωναρακια μαιντανο

αλατι πιπερι

σαλτα 3 κουταλιες γλυκου κορν φλαουρ{αν δεν εχετε αλευρι2 κροκους αυγων

λεμονι αναλογα το πως το θελετε εγω το θελω ξυνουλι εβαλα 2!!

λιγο νερο 3 δαχτυλα σ ενα ποτηρακι ,και θα σας πω παρακατω τι θα κανετε για να μην σας κοβει ποτε!! το αυγο.

Ι ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ 4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ 2 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΛΟ!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

σ ενα μπολ βαζουμε το κιμα ριχνουμε ,,το αυγο ,το ρυζι,το μαιντανο ψιλοκομμενο.αλατι.πιπερι.,καροτο κρεμμυδι τριμμενο .τα ζυμωνουμε και προσθετουμε το κρασακι κ το νερακι ξαναζυμωνουμε ελαφρα ,ετσι?και τα αφηνουμε να ενωθουν τα υλικα ωσπου να ..... βαλουμε νερο 4 ποτηρια στην κατσαρολα και να αρχισει να βραζει ..τοτε ριχνουμε ελαχιστο αλατι τις 2 κ σ βουτυρο κ πιπερακι ,παιρνουμε το μπολ διπλα στην κατσαρολα κι αρχιζουμε κ πλαθουμε μπαλακια με τα δυο χερακια [κ λιγο χιουμορ] και με προσοχη μην πιτσιλιστητε τα βαζετε στην σειρα ..ευκολο ειναι δεν καιγεστε κ το μεγεθος αρχιζει απο ενα καρυδι κι οσο θελετε εσεις ,τα αφηνουμε να σιγοβρασουν 20 λεπτα .μολις περασουν τα 20 λεπτα αποσυρωμε την κατσαρολα και,,,σ ενα πιατο η μπολακι σπαμε τα αυγα κ κραταμε μονο τους κροκους,ριχνουμε και το λεμονι ,κ χτυπαμε μ ενα πηρουνι ελαφρα ,εντωμεταξυ μεσα στα 3 δαχτυλα νερο εχετε διαλυσει το κορν φλαουρ η το αλευρι το ριχνετε κι αυτο μεσα στα αυγα χτυπατε λιγο ,ξαναβαζετε την κατσαρολα στο ματι και ριχνετε το υλικο αυτο κ με το ενα χερι σερνεται περα δωθε την κατσαρολα [κουνατε]να ανακατευτει ..θα παρει 2 βρασεις και αποσυρετε απο την φωτια ειναι ετοιμο!! μ αυτον τον τροπο να κανετε αυγολεμονα δεν κοβει ποτε το αυγο !1 οταν σερβιρετε πασπαλιστε με φρεσκοψιλοκομμενο μαιντανο το πιατο ...ειναι τελειο να το φτιαξετε και να μου πειτε !!! καλη επιτυχια!!!