Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Χαλβάς με ,πορτοκάλι ,καρύδα!!

 
 
 
 
Υλικά
250 γραμ.σιμιγδάλι χονδρό
250 γραμ.ζάχαρη
3 βανίλιες
4 πορτοκάλια τον χυμό
4 πορτοκάλια το ξύσμα
1 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια χονδροαλεσμένα
Καρύδα για πασπάλισμα από πάνω
1και   1/2 φλυτζάνι καρύδα για μέσα
7 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε 7 ποτήρια νερού νερό σε μία κατσαρόλα, το χυμό ,το ξύσμα,τις βανίλιες ,το ξύσμα,την καρύδα,και το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σε μέτρια θερμοκρασία.
Προς το τέλος προσθέτουμε και τα καρύδια.
Μόλις αρχίζει να κοχλάζει είναι έτοιμος .
το αδειάζουμε σε φόρμα πασπαλίζουμε με την καρύδα και τον τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει .