Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ!!!

ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ ΠΙΑΤΟ!!


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ

13 Αγκιναρες

χυμο λεμονιων

4 καροτα σε ροδελλες

10 μικρες πατατες

5 φρεσκα κρεμυδακια [σε ροδελλες]

1 ματσακι ανηθο [ψιλοκομμενο]

1 φλυτζανι τσαγιου ελαιολαδο

αλατι πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

καθαριστε τις αγκιναρες οπως ολοι ξερουμε και να τις ριχνετε σε μια λεκανη με νερο και στιμμενο λεμονι κ λιγο αλευρι μεσα για να μην μαυρισουν,

ζεσταινεται το λαδι στην κατσαρολα κ τσιγαριζετε τοσο να μαραθουν τα κρεμυδια,προσθετετε τις πατατουλες και ανακατευετε για λιγα λεπτα μετα βαλτε και τις αγκιναρες καροτα ανηθο και τον υπλοιπο χυμο λεμονιου .αλατοπιπερωνω και οταν χρειαστω να προσθεσω νερακι μονο ζεστο πρεπει να σκεπαζονται οι αγκιναρες,σκεπαζετε το φαγητο και σιγοβραζετε μεχρι να μαλακωσουν τα λαχανικα.το φαγητο πρεπει να μεινει με το λαδι του ..οταν τελειωσω το βρασιμο βαζω σε ενα ποτηρακι του κρασιου λ μεχρι την μεση νερο απο την βρυση και μεασ η μια κ σουπας κορν φλαουρ η μια κουταλια αλευρι το ιδιο ειναι το δυαλυω καλα κ το ριχνω μεσα στην κατσαρολα ενω την κουναω ..δενει ετσι η σαλτσα του ..!!!