Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Κοτόπουλο με χρωματιστές πιπεριές !!!


ΥΛΙΚΑ


Στηθος χωρις πετσα απο κοτοπουλο κομμενο σε μακροστενες λουριδιτσες λεπτες ή κυβάκια

1 κοκκινη,1 πρασινη,1 πορτοκαλι,1 κιτρινη πιπερια

1 κρεμα γαλακτος μεσαιο μεγεθος

1 κρεμμυδι κομμενο σε φετακια μακροστενα

1 κουτακι μικρο μανιταρια τα ψιλοκομμενα

αλατι πιπερι

λιγο λαδι

ρυζι για γαρνιρισμα

1 κουτακι καλαμποκι το μικρο

2 κ σ βουτυρο καλο .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

βαζω το λαδι στο τηγανι και τηγανιζω σε σιγανη ψωτια το κοτοπουλο τα κοματακια να παρει χρωμα,το βγαζω σ ενα πιατο κ ριχνω ολα τα λαχανικα κ τα μανιταρια τα γυρναω συνεχεια μεχρι να μαραθουν σε σιγανη φωτια περιπου 20 λεπτα αφου γινουν ριχνω μεσα κ τα κοματακια απο το κοτοπουλο ξανα και ανακατευω κανενα 10 λεπτο,μετα ριχνω αλατι πιπερι και την κρεμα γαλακτοςαφηνω σε σιγανη παντα φωτια κανενα 5αλεπτο κ αποσυρω απο την φωτια.ετοιμο

ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Σε μια κατσαρολιτσα βαζω τις 2 κσ απο καλο βουτυρο ριχνω 1 ποτηρι ρυζι εγω χρησιμοποιω το μπαρμπα μπεν το μακρυκοκο,και ανακατευω να σκουρηνει αμεσως ριχνω το νερο ηα αναλογια ειναι 1 ρυζι 2 1\2 νερο σε μεσαια φωτια μου γινεται παντα σπυρωτο κ πολυ ωραιο,βαλτε κ λιγο αλατι, μολις πιει ολο το νερο ειναι ετοιμο ριχνω το καλαμποκι και ανακατευω.ειναι πολυ ωραιο φαγητο να το φτιαξετε!!