Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Φακές από την γιαγιά!!!

Η ΓΙΑΓΙΆ ΈΤΣΙ ΤΗΣ ΜΑΓΕΊΡΕΥΕ ..ΝΑ ΦΑΊΝΟΝΤΑΙ ΈΛΕΓΕ ΤΑ ΥΛΙΚΆ!! ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΆΤΙ ΆΛΛΟ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ!! ΔΟΚΙΜΆΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΊΤΕ!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΑΤΟΜΑ

μισό πακετακι φακές ψιλές [κατά προτίμηση]

2 φύλλα δάφνη ..[από τον κήπο μοσχομυρίζει]

1 φρέσκια ντομάτα [την ξεφλουδίζουμε και την λιώνουμε με το χέρι ]

1 μεγάλο ,η 2 μικρά κρεμμύδια

2-3 σκελίδες σκόρδο

1 πατάτα ψιλοκομμένη σε κυβακια πολύ λεπτή

1 καρότο ψιλοκομμένο σε κυβακια πολύ λεπτό

1 κουταλιά σούπας πελτέ

λίγη ζάχαρη

λίγη ρίγανη

αλάτι ,πιπέρι

λαδάκι

και όταν μαγειρευτούν ξίδι στο πιάτο σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις φακές
Βάζουμε στην κατσαρόλα τις φακές και ρίχνουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο [αν δεν σας αρέσει ψιλοκόψτε το άλλα μην κάνετε τον κόπο λιώνει] τα σκόρδα.την δάφνη ,και αφήνουμε να βράσουν Μετά από κανένα 20λεπτο ρίχνουμε καρότο.πατάτα,πιπέρι.ρίγανη λίγη,ντομάτα φρέσκια τον πελτέ τον ρίχνω μέσα κι ανακατεύω να διαλυθεί στην κατσαρόλα ,την ζάχαρη για την ξινίλα της φρέσκιας ντομάτας,και προσθέτω ζεστό νερό ,τα αφήνω σε σιγανή φωτιά ..δοκιμάζω αν κοντεύουμε να βράσουν προσθέτω το αλάτι και το λαδάκι εγώ εγώ βάζω μπόλικο σχεδόν μισό φλιτζάνι.
Ανοίγουμε το καπάκι αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι χυλώσει το ζουμί τους .

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ