Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Χοιρινές μπριζόλες το κάτι άλλο !!!


Φτιάξτε τες όπως σας λέω τον παρακάτω τρόπο -δεν υπάρχει η νοστιμιά τους λουκουμακι σκέτο λιώνουν στο στόμα !! Και ..είναι και πολύ οικονομικές !!!
Παρ όλο που μπαίνουν σε τηγάνι δεν έχουν καμία σχέση με τηγανητό είναι σαν να μαγειρεύουμε σε κατσαρόλα δοκιμάστε και θα  το καταλάβετε !!!


ΥΛΙΚΑ
Μπριζόλες χοιρινές {λαιμός}
αλεύρι
λαδάκι

2 κουτ,σούπας κοφτές μουστάρδα
αλατοπίπερο
θυμάρι
ρίγανη
μισό ποτήρι νερού κρασί λευκό
λεμόνι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις μπριζόλες,τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας κ τις αλείφουμε με ελάχιστο λάδι για να κολλήσουν τα υλικά μας.μετά τις τοποθετούμε  σ ένα ταψάκι και ρίχνουμε  από πάνω αλάτι.πιπέρι.λίγη ρίγανη,λίγο θυμάρι,βάζουμε σ ένα αλουμινόχαρτο αλεύρι τις γυρίζουμε και κάνουμε  το ίδιο κι από την άλλη πλευρά.
Βάζουμε  το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί ,αλευρώνουμε τις μπριζόλες και τις τοποθετούμε μέσα ,  χαμηλώνουμε  την φωτιά από το 3 στο 2 και τις γυρίζουμε πότε από την μια πλευρά πότε από την άλλη ,αυτό το κάνουμε  κανένα τέταρτο ,αμέσως μετά  ρίχνουμε το κρασί  και την μουστάρδα αραιωμένη σε λίγο νερό και τις αφήνουμε  να ψηθούν να το πιουν όλο ..σε σιγανή πάντα φωτιά .μόλις το πιει το ζουμάκι όλο ρίχνουμε  το χυμό ενός λεμονιού ,τις γυρνάμε τακτικά ,έτσι κι αλλιώς δεν αργούν ,και πιστέψτε με δεν θα χετε ξαναφάει τέτοια μπριζόλα!!
 Συνοδεύετε με ρύζι  ,πατάτες τηγανητές  πουρέ -όταν το φτιάχνω όλοι απορούν με το ..τι ωραίο τρώνε..πως είναι φτιαγμένες ..και  τι νοστιμιά είναι αυτή!!! Είναι πραγματικά το κάτι άλλο!!!

*Οταν τις φτιάχνω για να αποφεύγω τα συνοδευτικά ..κόβω πατάτες κυδωνάτες και αφού βάλω τις μπριζόλες στο τηγάνι και τις φέρω μια γύρα τοποθετώ στα κενά τις πατάτες και σιγοψήνονται μαζί τους παίρνουν από το ζουμάκι μπριζόλα -μουστάρδα-κρασί -μυρωδικά που βγάζουν και γίνονται μελωμένες και πολύ νόστιμες το κάτι άλλο !
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΕΣ !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ