Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Τυρόπιτα πολύ εύκολη καί νόστιμη!!!!







ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΟΥΛΑ!!
ΥΛΙΚΑ
1 πακετο ζυμη σφολιατα
1 τεταρτο κεφαλογραβιερα αμφιλοχιας
1 τεταρτο γκουντα
1 τεταρτο φετα[ ολα τα εχουμε τριμμενα ]
3 -4 αβγα
2 ποτηρια γαλα παστεριωμενο να εχετε κοντα κι οσο παρει βαζετε ..
πιπερι
αν τα τυρια δεν ειναι αλμυρα ελαχιστο αλατι
λιγο γαλα εβαπορε
ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1 1\2 κουταλια γεματη σουπας βουτυρο καλο
4 κουτ σουπας κοφτες αλευρι
και τα παραπανω αβγα που σας ειπα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τριβετε απο το χοντρο μερος του τριφτη ολα τα τυρια να ειναι ετοιμα [μπορειτε να βαλετε οτι τυρια σας εχουν απομεινει στο ψυγειο] αναβετε το φουρνο στους 180
βαζετε λαδι σε ολη την επιφανεια του ταψιου και στρωνετε το ενα φυλο σφολιατας,με το χερι ανοιξτε το λιγο να πιασει ολη την βαση του ταψιου κ να γυρισει λιγο προς τα πανω για να μπει η γεμιση,εκτος αν χρησιμοποιησετε μικρο ταψακι [εγω εβαλα λιγο μεγαλο κ την ανοιξα]
τωρα βαλτε σε μια κατσαρολα το βουτυρο χαμηλη θερμοκρασια ,μολις λιωσει προσθεστε το αλευρι ανακατεψτε καλα κ γρηγορα και προσθεστε το γαλα τοσο οσο να γινει μια ψευτομπεσαμελ αραιη ,περιπου 1 ποτηρι νερου κ κατι λιγο παραπανω ,εχετε χτυπησει σ ενα μπωλ τα αυγα τα προσθετετε  μεσα κ ολα τα  τυρια ,ανακατευετε  βαλτε κ το πιπερακι κι ετοιμη να την στρωσετε στο ταψι πανω απο την σφολιατα ,ισιωστε να ειναι ομοιομορφη και σκεπαστε με το αλλο φυλλο,που θα πρεπει να σκεπαζει ολη την επιφανεια κ να γυρισουν κ οι ακρες τυλιχτες  να μην χυθει η γεμιση κατα το ψησιμο .ριχνουμε λιγο γαλα εβαπορε η απο το απλο παστεριωμενο ,και με το χερι ''χαιδεψτε'' ολη την επιφανεια,ψηστε και παρακολουθειτε να παρει χρωμα κ να ψηθει απο κατω ...καλη επιτυχια!! ειναι πολυ ευκολη κ πολυ νοστιμη!! ειναι μια γρηγορη λυση !!