Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

κοκκινιστο με μακαρονια!! για τους μακαροναδες!!!!





 
ΥΛΙΚΆ
1πακετο μακαρόνια νούμερο της αρεσκείας σας
1 κιλό μοσχάρι
2 κ σ πελτέ και 2 τριμμένες φρέσκες ντομάτες
λάδι
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
αν θελετε μπαχάρι ή κανέλα εγώ βάζω ένα κουταλάκι του γλυκού τζιντζερς
κρεμμύδι τριμμένο και  σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα μακαρόνια τα βράζω ως συνήθως .αν θέλετε δεν τα καίτε καθόλου με λάδι η βούτυρο ,εγώ χρησιμοποιώ πάντα λίγο βούτυρο γιδινο για μυρωδιά .

ΚΡΈΑΣ ,ΕΔΏ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΈΝΑ ΔΙΚΌ ΜΟΥ ΤΡΌΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΈΑΣ ΓΊΝΕΤΑΙ ΛΙΏΜΑ
Βάζω λάδι στην κατσαρόλα να πιάσει τον πυθμένα η ποσότητά,ρίχνω και το ξυσμένο,κρεμμύδι κ το σκόρδο,το γιαχνίζω λίγο ,και ρίχνω κ το κρέας το γυρνάω να τσιγαριστεί λίγο και ρίχνω την τριμμένη ντομάτα  κ προσθέτω μέσα και το πελτέ και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα ,να διαλυθεί ο πελτές δεν τον αραιώνω σε νερό αλλά μέσα στην κατσαρόλα ,ρίχνω ζάχαρη,αλάφι,πιπέρι ,και 1 κοφτό γλυκού τζιντζερς [8α το βρείτε στα Σούπερ,σαν πιπέρι είναι σε εμφάνιση ]και τώρα κάτι που κάνω και δεν ασχολούμαι καθόλου πια με το μαγείρεμσ βράζω νερό και το ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα σχεδόν μέχρι επάνω υπολογίστε 4 δάχτυλα πιο κάτω από το άνοιγμα της κατσαρόλας,το χαμηλώνω να βράζει αλλά όχι δυνατά και το αφήνω ..περίπου μια ώρα και 1 τέταρτο ,με σκεπασμένη την κατσαρόλα ..στην μια ώρα τσιμπώ το κρέας με πιρούνι αν είναι μαλακό δυναμώνω τη φωτιά να μελώσει η σάλτσα,και μετά κάνω πάλι το ίδιο ..δυναμώνω να δέσει η σάλτσα αν δεν τσιμπιέται το κρέας το αφήνω λίγο ακόμα, έτσι κι αλλιώς νερό υπάρχει άμεσα ..Πιστέψατε με κατ αυτόν τον τρόπο γίνεται λιώμα κ πεντανόστιμο και δεν ασχολούμαστε και καθόλου'