Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

κοκκινιστο με μακαρονια!! για τους μακαροναδες!!!!





ΥΛΙΚΑ
1πακετο μακαρονια νουμερο της αρεσκειας σας
1 κιλο μοσχαρι
2 κ σ πελτε και 2 τριμμενες φρεσκες ντοματες
λαδι
αλατι πιπερι λιγη ζαχαρη
αν θελετε μπαχαρι η κανελλα εγω βαζω ενα κουταλακι του γλυκου τζιντζερς
κρεμμυδι τριμμενο κ ι σκορδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
τα μακαρονια τα βραζω ως συνηθως .αν θελετε δεν τα καιτε καθολου με λαδι η βουτυρο ,εγω χρησιμοποιω παντα λιγο βουτυρο γιδινο για μυρωδια .
ΚΡΕΑΣ ,ΕΔΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΙΩΜΑ [ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΟΣ ΠΟΛΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ]
λοιπον βαζω λαδι στην κατσαρολα να πιασει τον πυθμενα η ποσοτητα,ριχνω και το ξυσμενο,κρεμμυδι κ το σκορδο,το γιαχνιζω λιγο ,και ριχνω κ το κρεας το γυρναω να τσιγαριστει λιγο και ριχνω την τριμμενη ντοματα την ριχνω κ ριχνω μεσα και το πελτε και ανακατευω με ξυλινη κουταλα ,να διαλυθει ο πελτες δεν τον αραιωνω σε νερο αλλα μεσα στην κατσαρολα ,ριχνω ζαχαρη,αλατι,πιπερι ,και 1 κοφτο γλυκου τζιντζερς [8α το βρειτε στα σουπερ,σαν πιπερι ειναι σε εμφανιση ]και τωρα κατι που κανω και δεν ασχολουμε καθολου πια με το βρασιμο ..βραζω νερο και το ριχνω μεσα στην κατσαρολα σχεδον μεχρι επανω υπολογιστε 4 δαχτυλα πιο κατω απο το ανοιγμα της κατσαρολας,το χαμηλωνω να βραζει αλλα οχι δυνατα και το αφηνω ..περιπου μια ωρα και 1 τεταρτο ,με σκεπασμενη την κατσαρολα ..στην μια ωρα τσιμπαω το κρεας με πιρουνι αν ειναι μαλακο δυναμωνω τη φωτια να μελλωσει η σαλτσα,και μετα κανω παλι το ιδιο ..δυναμωνω να δεσει η σαλτσα αν δεν τσιμπιεται το κρεας το αφηνω λιγο ακομα, ετσι κι αλλοιως νερο υπαρχει μεσα ..πιστεψτε με κατ αυτον τον τροπο γινεται λοιωμα κ πεντανοστιμο και δεν ασχολουμαστε και καθολου δοκιμαστε το ανεπιφυλακτα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: