Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Πάστα Φλώρα τέλεια !!

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

3 1\2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ γ μπεκιν παουντερ
6 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη
250 γρ βούτυρο φρέσκο η μαργαρίνη
2 αυγά


2 κούπες μαρμελάδα πηχτή της αρεσκείας σας 4 κουτ σούπας φιλέ  αμυγδάλου [προαιρετικά για γαρνίρισμα]


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνετε το αλεύρι ,το μπεκιν πάουντερ,τη ζάχαρη ,το βούτυρο κομματάκια, σ ένα μπολ,τρίβετε το μείγμα να γίνει ψιχουλιαστο κ προσθέτετε τα δυο αυγά χτυπημένα.μαζέψετε την ζύμη σε μια μπάλα ,την ζυμώνετε ελαφρά κ την αφήνετε σκεπασμένη στο ψυγείο για λίγο.για να ετοιμάσετε το γλύκισμα στρώνετε με το χέρι λίγο περισσότερο από την μισή ζύμη,στον πάτο ,και το μισό των πλαϊνών σε πολύ καλά βουτυρωμένο πυρέξ η ταψιού,η ζύμη ανοίγετε πολύ εύκολα με το χέρι μέσα στο ταψί,πιέζοντας την από το κέντρο προς της άκρες με ολόκληρη την παλάμη σας .αδειάζεται την μαρμελάδα ,η ζύμη που σας έμεινε την πλάθεται σε κορδόνια κ τα βάζετε πάνω στην γέμισή σταυρωτά ψήνετε σε προθερμασμενο φούρνο με αέρα η αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου γαρνίρετε κ σερβίρετε το γλύκισμα αν θέλετε το γαρνίρετε με τα φιλέ  αμυγδάλου ,η κ σκέτη ,,σερβίρετε κρύα!!!
Μπορούμε να ρίξουμε  μέσα στην μαρμελάδα λίγο ψιλοκομμένο καρύδι κ μετά να την απλώσουμε από πάνω