Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

Πάστα Φλώρα τέλεια !!

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3 1\2 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
1 κ γ μπεκιν παουντερ
6 κουταλιες σουπας κοφτες ζαχαρη
250 γρ βουτυρο φρεσκο η μαργαρινη
...2 αυγα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
2 κουπες μαρμςελαδα πηχτη της αρεσκειας σας 4 κουτ σουπας φιλε  αμυγδαλου [προαιρετικα για γαρνιρισμα]
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ριχνετε το αλευρι ,το μπεκιν παουντερ,τη ζαχαρη ,το βουτυρο κομματακια, σ ενα μπολ,τριβετε το μιγμα να γινει ψιχουλιαστο κ προσθετετε τα δυο αυγα χτυπημενα.μαζευετε την ζυμη σε μια μπαλα ,την ζυμωνετε ελαφρα κ την αφηνετε σκεπασμενη στο ψυγειο για λιγο.για να ετοιμασετε το γλυκισμα στρωνετε με το χερι λιγο περισσοτερο απο την μιση ζυμη,στον πατο ,και το μισο των πλαινων σε πολυ καλα βουτυρωμενου πυρεξ η ταψιου,η ζυμη ανοιγετε πολυ ευκολα με το χερι μεσα στο ταψι,πιεζοντας την απο το κεντρο προς της ακρες με ολοκληρη την παλαμη σας .αδειαζετε την μαρμελαδα ,η ζυμη που σας εμεινε την πλαθετε σε κορδονια κ τα βαζετε πανω στην γεμιση σταυρωτα ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο με αερα η αντιστασεις στους 180 βαθμους για 30 λεπτα περιπου γαρνιρετε κ σερβιρετε το γλυκισμα αν θελετε το γαρνιρετε με τα φιλε  αμυγδαλου ,η κ σκετη ,,σερβιρετε κρυα!!!
Συνταγή από την κυρία Ιωαννίδου