Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Τέλεια μπιφτέκια από κιμά κοτόπουλου!!!

 
 
 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΤΕΜΑΧΙΑ
5 κουταλιες της σουπας τυρι τριμμενο τυπου ρεγκατο
600 γρ κιμας απο κοτοπουλο
 1 κρεμμυδι μικρο  κομμενο στα 4
λιγος μαιντανος ψιλοκομμενος
 2 κ σουπας ελαιολαδο
 λιγη ριγανη
 4 κ σουπας τριμμενη φρυγανια
 1 κ σουπας μουσταρδα
 2 κ σουπας γαλα
1 κροκο αυγου
 αλατι πιπερι κ φετες λεμονιου για το σερβιρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Βαζετε στο μουλτι τον μαιντανο, το κρεμμυδι, το λαδι κ πολτοποιειτε.ριχνετε το κιμα σε μια λεκανιτσα  κ προσθετετε το παραπανω μειγμα, τον κροκο, την μουσταρδα, την ριγανη ,την φρυγανια, το γαλα, κ 2 κουταλιες απο το τριμμενο τυρι,αλατι πιπερι ,και τα ζυμωνετε ολα μαζι καλα!! παιρνετε οσο μειγμα χωρα η παλαμη σας ,και πλαθετε μπιφτεκια  τα οποια ψηνετε σε αντικολλητικο τηγανι αλειμμενο με λαδι, η και σε ψηστιερα.οταν ψηθουν απο την μια πλευρα τα γυριζετε κι απο την αλλη κ τα πασπαλιζετε απο πανω με το υπολοιπο τριμμενο τυρι ωστε να λιωσει μεχρι να ψηθουν κι απο την κατω πλευρα,σερβιρετε τα μπιφτεκια σε πιατα πασπαλιζοντας με μαιντανο ,φετες λεμονιου, κ μπολικη πρασινη σαλατα!! πολυ ωραια!!
[Συνταγη απο την κυρια Ιωαννα Σταμουλου]