Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Τηγανίτες Βαρδουσίων!!





Παραδοσιακές τηγανίτες Βαρδουσίων -τοπική συνταγή πολύ νόστιμη !!!
Δοκιμάστε  τες είναι πανεύκολες και πάρα πολύ χορταστικές και ωραίες !!!

Υλικά
4 αυγά
200 γρ γιαούρτι
300 γρ φέτα--όσο περισσότερη φέτα τόσο πιο ωραία -εγώ εδώ έβαλα 400 γραμ.
1/2  κούπα μικρή τσαγιού λάδι
5 κούπες περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας μπεκιν παουντερ





Εκτέλεση
Σε ένα λεκανάκι  τρίβετε με το χέρι την φέτα,το αναμιγνύεται  με το γιαούρτι,το λάδι,κ τα αυγά,αφού ενώσετε τα υλικά προσθέστε το μπεκιν παουντερ με το αλεύρι λίγο λίγο,να γίνει μια μαλακιά ζύμη να στέκετε στο κουτάλι  .




Βάζετε το λάδι στην φωτιά να κάψει,έχετε ένα ποτήρι με νερό κοντά σας να βουτάτε το κουτάλι κάθε φορά και παίρνετε κουταλιές από το μείγμα τις βάζετε στο λάδι και τις γυρίζετε πολύ γρήγορα  να μην μαυρίσουν και καθώς βγάζομαι τις τηγανισμένες τις αφήνουμε για λίγο επάνω σε χαρτί κουζίνας.Αν προλάβουμε σερβίρουμε γιατί εξαφανίζονται αμέσως !!!!!!!



Αν η φέτα δεν είναι πολύ αλμυρή ,προσθέστε λίγο αλάτι .

Σημείωση
Αν παραλείψετε το τυρί σερβίρονται και με  μέλι !!! ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ