Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

στιφαδο μοσχαρι!!!






















 ΥΛΙΚΑ
1 κιλο μοσχαρι
1και μισο κιλο κρεμμυδακια για στιφαδο
2 σκελιδες σκορδο
1 ποτηρακη κρασιου κρασι κοκκινο
...μισο ποτηρακι ξυδι
μπαχαρι
2 δαφνοφυλα
αλατι πιπερι
1 γεματη κουταλια σουπας πελτε η ενα κουτακι πουμαρο σαλτσa
1ξυλο κανελα
μισο φλυτζανι λαδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βαζουμε σε μια κατσαρολα το λαδι κ το κρεας πλυμενο κ στεγνο ,το γυρναμε να ροδιση κ το βγαζουμε σε ενα πιατο ,ριχνουμε στο ιδιο λαδι τα κρεμμυδακια να γυαλισουν κι αυτα κ τα βγαζουμε σε αλλη πιατελα ,ριχνουμε σ αυτο το λαδι το κρεας το γυρναμε λιγο κ ριχνουμε να το σβησουμε με το κρασι ,μετα βαζουμε ολα τα ..μπαχαρι ,δαφνη,πελτε,πιπερι ,κανελα ξυλο [αλατι το τελος]και νερο ζεστο τοσο οσο να σκεπαζει το κρεας,μαγειρευουμε για καμια ωρα κ μετα ριχνουμε τα κρεμμυδακια κ το αλατι κ βραζουμε μεχρι να εχουν μαγειρευτει ολα και να εχει πηξει η σαλτσα του ,αν χρειαστει νερο μονο ζεστο προσθεστε ,καλη επιτυχια,α να σας πω κι ενα μυστικο για να μην κλαψετε φαινεται κ στις φωτογραφιες..γεμιστε ενα μπολ νερο ριξτε κρεμμυδακια κ καθαριζετε μεσα στο νερο .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι πιστή θαυμαστρια των συνταγών σου.Προχωρα με νεωτερες.