Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

σπεσιαλ πιτσα!!!!!!!!!!!!








ΜΙΑ ΠΙΤΣΑ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ !! ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ
2 ποτηρια του νερου αλευρι για ολες τις χρησεις
1 φακελακι μαγια
1 ποτηρι χλιαρο νερο
30 γρ κρεμα γαλακτος
1 κ σ λαδι
μιση κ γλυκου ζαχαρη
μιση κ γλυκου αλατι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ[ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΨΙ Η ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ]
15 φετες ζαμπον
μισο κιλο γκουντα
1 πιπερια
7 φετουλες μπεικον
1 κουτακι μικρο μανιταρια κονσερβα [μπορειτε κ φρεσκα]
ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ
μισο κουτακι πουμαρο σε χυμο [οχι πελτε]
λιγο βασιλικο[εγω εχω φρεσκο]
λιγο αλατι ελαχιστο
ελαχιστο πιπερι
ελαχιστη ζαχαρη
λιγο λαδακι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ
βαζω σ ενα μπωλ το αλευρι κανω μια λακουβιτσα ,τωρα σε ενα ποτηρι νερο χλιαρο εχω ριξει μεσα κ την κρεμα γαλακτος κ το φακελακι την μαγια κ την ζαχαρη κ το αλατι τα ανακατευω κ λιγο λιγο ριχνω μεσα στο αλευρι κ ζυμωνω , αν χρειαστει λιγο αλευρι παραπανω προσθεστε να γινει μια ζυμη ελαστικη .καντε την μπαλιτσα κι αφηστε την 10 λεπτα να ''ξεκουραστει''
στο διαστημα αυτο βαλτε σ ενα μπρικακι ,κατσαρολακι .την ντοματα ,ζαχαρη,αλατ,πιπερι,λαδι.να βρασουν να πηξει λιγο,αποσυρετε απο την φωτια ..παρτε ενα ταψι πασπαλιστε το με αλευρι κ βαλτε στη μεση την ζυμη ..πατηστε τη με το χερι να γινει πλακε κ με το ροδακι ανοιξτε την να καλυψει σε ολο το ταψι.καντε με τα δαχτυλα λακουβιτσες κ στρωστε την επιφανεια με την σαλτσα.μετα βαλτε το γκουντα [ζητηστε στο souper να σας το τριψουνε γιατι κολλαει στον τριφτη ],μετα το ζαμπον ,την πιπερια ,τα μανιταρια το μπεικον,ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο ,χρονος αναλογα την κουζινα ,δεν θελει πολυ ωρα να την εχετε στο νου σας .καλη επιτυχια κ καλη ορεξη ,ειναι μια φανταστικη πιτσα !!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

στους ποσους βαθμους ψηνουμε??