Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Μελομακάρoνα τέλεια !!!








Προσθήκη λεζάντας
ΥΛΙΚΑ
4 φλυτζανια του τσαγιου λαδι
1 φλυτζανι του τσαγιου ζαχαρη
2 φλυτζανια του τσαγιου μπιρα [χωρις αφρο]ξυσμα απο 2 πορτοκαλια
2 κιλα περιπου αλευρι για ολες τις χρησεις
1 κουταλια σουπας κοφτη σοδα
1 κουταλια σουπας κανελογαριφαλσιροπι απο μελι και ζαχαρη
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
μπορειτε να αντικαταστησετε την μπυρα με αλυσιβα,η με κρασι κοκκινο,η με κονιακ,και χυμο πορτοκαλιου σε ισια μερη [εγω τα κανω με κονιακ και πορτοκαλι σε ισα μερη]
καρυδι περασμενο στο μουλτι για πασπαλισμα απο πανω.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε ενα μεγαλο μπολ δουλευετε την ζαχαρη με το λαδι και το κονιακ με το πορτοκαλι [αν το προτιμησετε]προσθετετε και το ξυσμα των πορτοκαλιων ,[το δουλευετε με το χερι οχι σε μιξερ το μελομακαρονο ποτε!! παραδοσιακα ..]κοσκινιζετε το ενα τεταρτο απο το αλευρι μαζι με τα μπαχαρικα σοδα κανελογαρυφαλα και το ριχνετε στο μειγμα λαδιου,ενω ανακατευετε με σπατουλα ,προσθετετε και το υπολοιπο αλευρι ,η οσο χρειαζετε για να γινει η ζυμη καπως σφιχτη.την πλαθετε σε μελομακαρονα ,οχι πολυ μεγαλα λιγο πιο μικρο απο το μεγεθος του εμποριου,και τα βαζετε σε ταψια,και τα ψηνετε σε μετριο φουρνο επι 1\2 ωρα περιπου.
ΣΙΡΟΠΙ
βραζετε 4 φλυτζανια του τσαγιου ζαχαρη ,2 φλυτζανια του τσαγιου μελι ,και 2 1\2 φλυτζανια του τσαγιου νερο,και,αφαιρειτε τον αφρο,βαζετε σε βαθουλο ταψι μελομακαρονα σε μια σειρα τα περιχυνετε με ζεστο σιροπι ,οταν κρυωσουν τα βαζετε σε πιατελα μελωνετε και τα υπολοιπα κατα τον ιδιο τροπο!! εχετε τριμμενο καρυδι [περαστετο στο μουλτι]και πασπαλιζετε απο πανω !! και του χρονου με υγεια!!!