Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Πρασόρυζο.













ΥΛΙΚΑ
6 πράσα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο τριφτη
2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι Καρολίνα
αλάτι πιπέρι
6 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 καρότο κομμένο σε ψιλές ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα πάχους 2 εκατοστών ,σε ροδέλες κ το καρότα ,και τριμμένο το κρεμμύδι .βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα κ στην φωτιά ρίχνουμε πρώτα το κρεμμύδι λίγο να μαραθεί ,μετά τα υπόλοιπα λαχανικά τα γυρνάμε για λίγο και μετά ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και 2 ποτήρια νερό το αφήνουμε να σιγοβράζει για 30 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά και μετά αν εχει νερό καλός ,αν οχι προσθέστε μισό ποτήρι μόλις πάρει βράσει προσθέστε και το ρύζι ,μαγειρέψτε περίπου για 15 με 20 λεπτά ,θα το δείτε να χυλώσει και να πιει και το νερό,να το ανακατεύετε που κ που !! ένα ωραίο φαγάκι εύκολο και υγιεινό ,καλή  όρεξή!!