Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

κοτοσουπα!

λεμονακια απο τον κηπο!!
ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΡΑΤΗΣΑ ΤΟ ΖΟΥΜΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ..ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!


ΥΛΙΚΑ

ΚΑΝΟΝΙΚΑ 1 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΠΟΥ ΒΡΑΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 2 ΕΒΑΛΑ 3

1 ΚΑΡΟΤΟ

1 ΠΑΤΑΤΑ

...ΕΓΩ ΕΙΧΑ Κ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ ΚΙ ΕΒΑΛΑ ΓΙΑΤΙ Μ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ

ΛΙΓΟ ΣΕΛΙΝΟ ΑΝ ΕΧΕΤΕ 1 ΚΛΩΝΑΡΙ ΓΙΑ ΜΥΡΩΔΙΑ

1ΠΑΤΑΤΑ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

1-2 ΑΥΓΑ

ΛΕΜΟΝΙ

1 ΚΣ ΑΛΕΥΡΙ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΠΛΥΝΟΥΜΕ [ΕΓΩ ΜΟΛΙΣ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΘΟΛΩΝΕΙ ΤΟ ΧΥΝΩ Κ ΒΑΖΩ ΞΑΝΑ] ΤΗΝ ΣΚΕΠΑΖΩ ΜΕ ΝΕΡΟ,ΒΑΖΩ ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ Κ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΒΡΑΖΕΙ.ΑΦΟΥ ΛΟΙΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΑΤΕΛΑ Κ ΡΙΧΝΩ 1 ΚΟΥΠΑΚΙ ΚΑΦΕ ΡΥΖΙ ΤΟ ΒΡΑΖΩ ΑΚΡΙΒΩΣ10 ΛΕΠΤΑ ΚΛΕΙΝΩ . ΕΧΩ ΣΤΥΨΕΙ ΤΑ ΛΕΜΟΝΑΚΙΑ[ΑΠΟ ΤΟ ΚΗΠΟ!!] ΟΣΟ ΞΥΝΗ ΘΕΛΩ ΒΑΖΩ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΛΠΑΚΙ ΤΑ ΧΤΥΠΩ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΓΙΑ ΚΑΦΕ Η ΣΤΟ ΜΟΥΛΤΙ,ΤΑ ΒΑΖΩ ΟΛΑ ΜΑΖΙ .ΑΥΓΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΟΨΗ Κ ΓΕΥΣΗ 1 Κ Σ ΑΛΕΥΡΙ [ΕΔΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΗ ΕΒΑΛΑ 1 ΚΓ ΑΛΕΥΡΙ]ΤΑ ΧΤΥΠΩ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΠΟΤΕ Κ ΤΑ ΡΙΧΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ΚΙ ΕΤΟΙΜΗ!!

kοτοπουλο κιρκασιανο!! πολιτικη συνταγη!

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΑ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΜΟΥ ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ. ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΑ!!ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΒΡΑΣΤΟ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ ΤΟ ΖΟΥΜΑΚΙ ,ΤΟ ΕΒΡΑΣΑ ΚΙ ΕΒΑΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΙ ΕΦΤΙΑΞΑ Κ ΜΙΑ ΣΟΥΠΙΤΣΑ,ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥ ,ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΑΖΕΤΕ ΕΤΣΙ ,,ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ Κ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ..


ΥΛΙΚΑ

2 Στηθη κοτοπουλου

3 φετες μπαγιατικο ψωμι

300 γρ καρυδια αλεσμενα

μισο ποτηρι ζωμο κοτοποθλοθ

1 σκελιδα σκορδο πολτοποιημενο

4 κ σ λαδακι

κιμινο , η κολιαντρο .η κ τα δυο μαζι

αλατι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ!!

Βραστε το στηθος ,αφηστε το να κρυωσει και κοψτε το σε μικρα κομματακια, μουσκευουμε το ψωμι το στιβουμε κ το βαζουμε στο μπλεντερ προσθεστε το σκορδο τα καρυδια,το ζωμο κοτοπουλου,αλατι ,πιπερι .κ κολιανδρο,λιγο,η κιμινο,η κ τα δυο[εγω σκορδο κ καρυδια δεν τα πολτοποιησα χωρια αφου μπαινουν στο μιξερ]χτυπηστε το μιγμα να γινει λειο,προσθεστε κ το λαδι ,λιγο αλατι,λιγο πιπερακι,χτυπηστε!τωρα κρατηστε το 1\3 του μιγματος το υπολοιπο ριχνουμε τα κομματια του κοτοπουλου κ ανακατευουμε καλα,αδειαστε το σε μια πιατελα βαθεια κ απο πανω σκεπαστε με την κρεμα που κρατησατε,σερβιρετε κρυο !! ειναι ωραιο κ κατι διαφορετικο!!

Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

καρμποναρα !! ευκολη,γρηγορη,και φανταστικη!!!

ΤΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ,ΑΠΛΟ,ΚΙ ΕΥΚΟΛΟ,ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ!!


ΥΛΙΚΑ

1 πακετο μακαρονια

10 φετουλες μπεικον

7 φετες γαλοπουλα βραστη.η ζαμπον

λιγο μαιντανο,αλατι

250γρ τυρι γκουντα

λιγη παρμεζανα

κρεμα γαλακτος [εγω εβαλα 2 μικρες]

1 κ σ βουτυρο καλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

βραζω τα μακαρονια και συγχρονως σ ενα τηγανακι βαζω το βουτυρο μολις λοιωσει ριχνω το ζαμπον μπεικον γυριζω συνεχεια να τσιγαριστουν .στραγγιζω τα μακαρονια κ τα βαζω ξανα μεσα στην κατσαρολα .ριχνω κ τα υλικα απο το τηγανακι ριχνω κ τυρι γκουντα τριμμενο κ λιγη παρμεζανα η οτι αλλο τυρι εχετε σπιτι. βαζω κ την κρεμα μεσα .ανακατευω καλα να παει παντου ριχνω κ λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο [αν θελετε]κ κραταω λιγο κ για το σερβιρισμα στο πιατο ..σερβιρω κι αν σας αρεσει βαζετε κ λιγο τυρι παρμεζανα η οτι αλλο απο πανω [προαιρετικο]ειναι φανταστικη γρηγορη λυση!!ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!

Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2010

Τσιπούρα με λαχανικά !!!

ειναι απιθανο φαγητο !! με τοσα ωραια υλικα .και ωραια χρωματα!! πολιτικη κουζινα.


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

1 τσιπουρα

1 κοκκινη

1 κιτρινη

1 πορτοκαλλι

1 πρασινη πιπεριες ολα αυτα

2 φυλλα δαφνης

ι μικρο κουτακι μανιταρια

λιγο λαδακι

1 ποτηρι κρασι νερου

2 ντοματες φρεσκες ψιλοκομμενες

καροτο σε λεπτες ροδουλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

βαλτε την τσιπουρα στο τηγανι [να εχει και καπακι]

βαλτε τρυγυρω τησ ολα τα λαχανικα κ ολα τα υλικα

ριξτε αλατι πιπερι το λαδι κ το κρασι ,σκεπαστε και σιγοψηνετε για 20 λεπτα .μετα με προσοχη την γυρνατε κ συνεχιζετε για λιγο ακομη απο την αλλη τοσο οσο να δειτε οτι εδεσε το ζουμακι να εξατμιστει ολο το κρασι κ να ειναι μονο το λαδακι .βασικα ψηνετε μεσα στο κρασι !! ειναι ετοιμο !!! δεν θελει τιποτα ιδιαιτερο κ γινεται πεντανοστιμο !!ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !

Τρουφάκια εύκολα!!


ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ


ΥΛΙΚΑ

εβαλα σε μια λεκανιτσα 1 ζαχαρουχο γαλα 2

1 κ σ βουτυρο γαλακτος

1 πακετο πτι μπερ

... σπασμενα εκεινη ην στιγμη τα εσπαγα κι ανακατευα

και αχνη να γινει η ζυμη σχεδον μισο πακετο λιγο σφιχτη βαλτε κ 2 κγ μεσα ποτο γλυκο και ριξτε κ λιγη καρυδα 3 κ σ .. τα ανακατευω ολα αυτα τα βαζω στο ψυγειο για κανα μισαωρο και μετα πλαθω μπαλακια .σε ενα πιατο ειχα τρουφα στο αλλο καρυδα .. τα βαζω στο ψυγειο !! ...ειναι λιγο λοιωμενα γιατι κανει αφορητη ζεστη αλλα τα εβαλα στο ψυγειο κι οπως τα ειχα ετοιμασει τα εκανα παλι λιγο σαν μπαλακι ειναι τελειααααααααααααα!! πλαθεις και τρως!!!

κοτοπουλο [κινεζικο]!! μμ ονειρο!!


ΥΛΙΚΑ


Στηθος χωρις πετσα απο κοτοπουλο κομμενο σε μακροστενες λουριδιτσες λεπτες

1 κοκκινη,1 πρασινη,1 πορτοκαλι,1 κιτρινη πιπερια

1 κρεμα γαλακτος μεσαιο μεγεθος

1 κρεμμυδι κομμενο σε φετακια μακροστενα

1 κουτακι μικρο μανιταρια τα ψιλοκομμενα

αλατι πιπερι

λιγο λαδι

ρυζι για γαρνιρισμα

1 κουτακι καλαμποκι το μικρο

2 κ σ βουτυρο καλο .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

βαζω το λαδι στο τηγανι και τηγανιζω σε σιγανη ψωτια το κοτοπουλο τα κοματακια να παρει χρωμα,το βγαζω σ ενα πιατο κ ριχνω ολα τα λαχανικα κ τα μανιταρια τα γυρναω συνεχεια μεχρι να μαραθουν σε σιγανη φωτια περιπου 20 λεπτα αφου γινουν ριχνω μεσα κ τα κοματακια απο το κοτοπουλο ξανα και ανακατευω κανενα 10 λεπτο,μετα ριχνω αλατι πιπερι και την κρεμα γαλακτοςαφηνω σε σιγανη παντα φωτια κανενα 5αλεπτο κ αποσυρω απο την φωτια.ετοιμο

ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Σε μια κατσαρολιτσα βαζω τις 2 κσ απο καλο βουτυρο ριχνω 1 ποτηρι ρυζι εγω χρησιμοποιω το μπαρμπα μπεν το μακρυκοκο,και ανακατευω να σκουρηνει αμεσως ριχνω το νερο ηα αναλογια ειναι 1 ρυζι 2 1\2 νερο σε μεσαια φωτια μου γινεται παντα σπυρωτο κ πολυ ωραιο,βαλτε κ λιγο αλατι, μολις πιει ολο το νερο ειναι ετοιμο ριχνω το καλαμποκι και ανακατευω.ειναι πολυ ωραιο φαγητο να το φτιαξετε!!

Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010

καγιανα ,νοστιμο, γρηγορο,ευκολο!!!

ΠΕΙΝΑΩΩΩΩ, ΘΕΛΩ ΚΑΤΙ ΓΡΗΓΟΡΟ, ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ,Κ ΕΛΑΦΡΥ ..ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΑΥΤΟ!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΑΤΟΜΟ

2 ντοματες καλοπλυμενες και αν θελετε τις ξεφλουδιζετε [εγω οχι]

3 αυγα

λαδακι

...αλατι πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοβετε τις ντοματες κομματια[καποτε τις ετριβα,δεν χρειαζετε ομως]

τις βαζετε στο τηγανακι,κ τις ψηνετε σε σιγανη φωτια στο 2 ας πουμε,με την κουταλα να τις πατατε κ θα λοιωσουν ,μολις λοιωσουν και εχουν πιει ολο το νερο τους που βγαζουν [εδω ειναι το κολπο κ η επιτυχια να πιουν ολο το νερο που βγαζουν οι ντοματες μην σας βγει νερουλιασμενο στο πιατο σας]ριχνετε λιγο δαδακι ψηνετε σιγα σιγα και σε λιγο σπατε μεσα τα αυγα κ με την κουταλα αν δεν τα θελετε ματια τα διαλυετε ,μολις ψηθουν τα αυγα ειναι ετοιμο να το απολαυσετε !! πολυ ωραιο φαγητο γρηγορο,οικονομικο,και πεντανοστιμο .εγω εχω την τυχη τα αυγουλακια να ειναι απο κοτουλα σπιτιου !!! λιγο ακριβα αλλα χαλαλι δεν συγκρινονται..καλη ορεξη!!

Ραβανί με σοκολάτα !!!!

ΥΛΙΚΑ


1 Κουτι ραβανι γιωτης

1 φακελακι κουβερτουρα γιωτης

6 αυτγα

1 κουπα γαλα

200γρ μαργαρινη

2 κουπες ζαχαρη

1 κρεμα γαλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

προθερμαινετε το φουρνο στους 180 β.βαζετε το μπολτου μιξερ την ζαχαρη αυγα κ βουτυρο και χτυπατε το μιγμασε δυνατη ταχυτητα για 5 λεπτα.κατεβαστε την ταχυτητα κ προσθεστε το μιγμα για ραβανι και το γαλασυνεχιστε για λιγο το χτυπημα κ μετα αδειαστετο σε βουτυρωμενη φορμα η ταψι καλλυτερα κ ψηστετο για 1 ωρα κ 15 λεπτα.αφηστε το να κρυωσει οταν το βγαλετε απο το φουρνο και μετα προσθεστε το σιροπι οταν κρυωσει εντελως κ μετα το σοροπιασμα .κοψτε το σε ρομβους η τετραγωνα κομματια

ΣΙΡΟΠΙ

Βραστε 2 κουπες νερο κ προσθεστε το περιεχομενο των φακελων με το σιροπι ανακατεψτε να δυαλυθει καλα το βγαζετε απο την φωτια κ περιχυνετε το γλυκο ομοιομορφα με καυτο το σιροπι με μια κουταλα σιγα σιγα ..μην χαλασει το γλυκο.αφηστε το μεχρι να απορροφηθει.

ΓΛΑΣΣΟ

βαλτε την κρεμα γαλακτος σ ενα κατσαρολακι, ζεσταινετε κ προσθετετε τις νυφαδες μεχρι να λιωσουν ανακατευετε και μετα περιχυνετε το ραβανι!! το καλοναιρι μπορειτε να το συνοδευσετε με μια μπαλα παγωτο [κατα προτιμηση καιμακι!!] γινετε τελειοοοοοοοοοοο!!!!

ΦΑΚΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ!!!

Η ΓΙΑΓΙΑ ΕΤΣΙ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕ ..ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ!! ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΑΤΟΜΑ

μισο πακετακι φακες ψιλες [κατα προτιμηση]

2 φυλλα δαφνη ..[απο τον κηπο μοσχομυριζει]

1 φρεσκια ντοματα [την ξεφλουδιζουμε και την λιωνουμε με το χερι ]

1 ημεγαλο ,η 2 μικρα κρεμμυδια

2-3 σκελιδες σκορδο

1 πατατα ψιλοκομμενη σε κυβακια πολυ λεπτη

1 καροτο ψιλοκομμενο σε κυβακια πολυ λεπτο

1 κουταλια σουπας πελτε

λιγη ζαχαρη

λιγη ριγανη

αλατι ,πιπερι

λαδακι

και οταν μαγειρευτουν ξυδι στο πιατο σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

πλενουμε καλα τις φακες τις βαζουμε στην κατσαρολα και ριχνουμε το κρεμμυδι χοντροκομμενο[αν δεν σας αρεσει ψιλοκοψτε το αλλα μην κανετε τον κοπο λιωνει]τα σκορδα.την δαφνη ,και αφηνουμε να βρασουν .μετα απο κανενα 20λεπτο ριχνουμε καροτο.πατατα,πιπερι.ριγανη λιγη,ντοματα φρεσκια τον πελτε τον ριχνω μεσα κι ανακατευω να διαλυθει στην κατσαρολα ,την ζαχαρη για την ξυνιλα της φρεσκιας ντοματας,κ προσθετω ζεστο νερο ,τα αφηνω σε σιγανη φωτια ..δοκιμαζω αν κοντευουνε να βρασουν προσθετω το αλατι και το λαδακι εγω εδω βαζω μπολικο σχεδον μισο φλυτζανι σχεδον ..αφηνω να βρασουν λιγο ακομα και με ενα κουταλι παταω στη κατσαρολα στα τοιχωματα το κρεμμυδι οπου δω το σκορδο λιγη φακη για να λιωσουν κ να χυλωσουν πιο καλα ..αν βρασανε ανοιγω την κατσαρολα ανακατευω κ παιρνουν καμια βραση ακομα ...μερικοι τις περνανε απο το μιξερ μετα ..μπορειτε να το κανετε !! ενα θα πω ειναι τοσο νοστιμες που δεν εχω φαει καλυτερες!!σημερα τις ζητησε ο γιος μου να σκεφτειτε!! καλη ορεξη!!

Xoρταρόπιτα απίθανη !!!

 
 

1 1\2 κιλα χορτα διαφορα αγρια οπως καυκαλιθρες.βρουβες,χορτα του βουνου
4 φρεσκα κρεμμυδακια
1\2 φυλλο κρουστας
1 1\2 φλυτζανι λαδι
1\2 φλυτζανι ανηθο μαιντανο
3 αυγα
αλατι πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολα βαζετε το λαδι το κρεμμυδι σε μετρια φωτια να μαραθει,προσθετετε τα χορτα που τα εχετε πρωτα πλυνει καλα καλα και χοντροκοψει,ανακατευετε ,πασπαλιζετε τον ανηθο,το μαιντανο,αλατι πιπερι και τα αφηνετε κανα τετερτακι να τραβηξουν ολα το ζουμι τους,το αποσυρετε απο την φωτια και αφου κρυωσει λιγο προσθετετε τα αυγα χτυπημενα.επειτα λαδωνετε το ταψι και ενα φυλλο ,λαδωμα,αλλο φυλλο λαδωμα .αυτο γινεται με τα μισα φυλλα μετα ριχνεται το μιγμα των χορτων κ καλυπτετε ξανα με τα υπολοιπα φυλλα αλειφοντας με το ελαιολαδο ενα ενα.χαραξτε την επιφανεια λαδωστε το πανω πανω φυλλο ραντιστε με το χερι την πιτα κ ψηστε την σε μετρια φωτια για περιπου 45 λεπτα!!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ!! ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ!

ΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ!!ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ!! ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ!


ΥΛΙΚΑ

1 κτοπουλο σε τεμαχια

500γρ σελιν500γρ σελερι

200γρ.σελινοριζα

ελαιολαδο

αλατι,πιπερι

2 αβγα

χυμος 2 λεμονιων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

βαζω το λαδι στην κατσαρολα να καψει,σωταρουμε καλα το κρεας του κοτοπουλου η του χοιρινου,αλατοποιπερωνουμε και ζεσταινω νερο και ριχνω να σκεπασει τα κομματια του κοτοπουλου η του κρεατος κ το αφηνω να βρασει

εν τωμεταξυ πλενουμε ολα τα χορταρικα σελινο,σελερυ,σελινοριζα,αφου πρωτα τα εχουμε καθαρισει ,και τα εχουμε κοψει σε φετες παχους ενος εκατοστου.ζεματαμε σε μια αλλη κατσαρολα τα λαχανικα να φυγει η αψαδα τους για 5 λεπτα. τα στραγγιζω.οταν το κοτοπουλο η το χοιρινο εχει μισοβρασει τα ριχνω στην κατσαρολα απο αυτο το σημειο κ περα δεν ξαναανακατευουμε το φαγητο.οταν βρασει ετοιμαζω το αυβγολεμονο χτυπω μαζι αυγα εαν εχετε μουλτακι ριξτε τα 2 αυγα ολοκληρα, το χυμο των λεμονιων και μια κουταλια κορν φλαουρ η αλευρι .χτυπηστε ολα μαζι,και ριξτε τα στην κατσαρολα να παει παντου.γινεται πολυ μα παρα πολυ νοστιμο !!!