Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

κοτοσουπα!

λεμονακια απο τον κηπο!!
ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΡΑΤΗΣΑ ΤΟ ΖΟΥΜΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ..ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!


ΥΛΙΚΑ

ΚΑΝΟΝΙΚΑ 1 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΠΟΥ ΒΡΑΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 2 ΕΒΑΛΑ 3

1 ΚΑΡΟΤΟ

1 ΠΑΤΑΤΑ

...ΕΓΩ ΕΙΧΑ Κ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ ΚΙ ΕΒΑΛΑ ΓΙΑΤΙ Μ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ

ΛΙΓΟ ΣΕΛΙΝΟ ΑΝ ΕΧΕΤΕ 1 ΚΛΩΝΑΡΙ ΓΙΑ ΜΥΡΩΔΙΑ

1ΠΑΤΑΤΑ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

1-2 ΑΥΓΑ

ΛΕΜΟΝΙ

1 ΚΣ ΑΛΕΥΡΙ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΠΛΥΝΟΥΜΕ [ΕΓΩ ΜΟΛΙΣ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΘΟΛΩΝΕΙ ΤΟ ΧΥΝΩ Κ ΒΑΖΩ ΞΑΝΑ] ΤΗΝ ΣΚΕΠΑΖΩ ΜΕ ΝΕΡΟ,ΒΑΖΩ ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ Κ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΒΡΑΖΕΙ.ΑΦΟΥ ΛΟΙΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΑΤΕΛΑ Κ ΡΙΧΝΩ 1 ΚΟΥΠΑΚΙ ΚΑΦΕ ΡΥΖΙ ΤΟ ΒΡΑΖΩ ΑΚΡΙΒΩΣ10 ΛΕΠΤΑ ΚΛΕΙΝΩ . ΕΧΩ ΣΤΥΨΕΙ ΤΑ ΛΕΜΟΝΑΚΙΑ[ΑΠΟ ΤΟ ΚΗΠΟ!!] ΟΣΟ ΞΥΝΗ ΘΕΛΩ ΒΑΖΩ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΛΠΑΚΙ ΤΑ ΧΤΥΠΩ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΓΙΑ ΚΑΦΕ Η ΣΤΟ ΜΟΥΛΤΙ,ΤΑ ΒΑΖΩ ΟΛΑ ΜΑΖΙ .ΑΥΓΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΟΨΗ Κ ΓΕΥΣΗ 1 Κ Σ ΑΛΕΥΡΙ [ΕΔΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΗ ΕΒΑΛΑ 1 ΚΓ ΑΛΕΥΡΙ]ΤΑ ΧΤΥΠΩ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΠΟΤΕ Κ ΤΑ ΡΙΧΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ΚΙ ΕΤΟΙΜΗ!!

kοτοπουλο κιρκασιανο!! πολιτικη συνταγη!

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΑ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΜΟΥ ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ. ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΑ!!ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΒΡΑΣΤΟ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ ΤΟ ΖΟΥΜΑΚΙ ,ΤΟ ΕΒΡΑΣΑ ΚΙ ΕΒΑΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΙ ΕΦΤΙΑΞΑ Κ ΜΙΑ ΣΟΥΠΙΤΣΑ,ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥ ,ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΑΖΕΤΕ ΕΤΣΙ ,,ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ Κ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ..


ΥΛΙΚΑ

2 Στηθη κοτοπουλου

3 φετες μπαγιατικο ψωμι

300 γρ καρυδια αλεσμενα

μισο ποτηρι ζωμο κοτοποθλοθ

1 σκελιδα σκορδο πολτοποιημενο

4 κ σ λαδακι

κιμινο , η κολιαντρο .η κ τα δυο μαζι

αλατι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ!!

Βραστε το στηθος ,αφηστε το να κρυωσει και κοψτε το σε μικρα κομματακια, μουσκευουμε το ψωμι το στιβουμε κ το βαζουμε στο μπλεντερ προσθεστε το σκορδο τα καρυδια,το ζωμο κοτοπουλου,αλατι ,πιπερι .κ κολιανδρο,λιγο,η κιμινο,η κ τα δυο[εγω σκορδο κ καρυδια δεν τα πολτοποιησα χωρια αφου μπαινουν στο μιξερ]χτυπηστε το μιγμα να γινει λειο,προσθεστε κ το λαδι ,λιγο αλατι,λιγο πιπερακι,χτυπηστε!τωρα κρατηστε το 1\3 του μιγματος το υπολοιπο ριχνουμε τα κομματια του κοτοπουλου κ ανακατευουμε καλα,αδειαστε το σε μια πιατελα βαθεια κ απο πανω σκεπαστε με την κρεμα που κρατησατε,σερβιρετε κρυο !! ειναι ωραιο κ κατι διαφορετικο!!

Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

καρμποναρα !! ευκολη,γρηγορη,και φανταστικη!!!




ΥΛΙΚΑ

1 πακετο μακαρονια

10 φετουλες μπεικον

7 φετες γαλοπουλα βραστη.η ζαμπον

λιγο μαιντανο,αλατι

250γρ τυρι γκουντα

λιγη παρμεζανα

κρεμα γαλακτος [εγω εβαλα 2 μικρες]

1 κ σ βουτυρο καλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

βραζω τα μακαρονια και συγχρονως σ ενα τηγανακι βαζω το βουτυρο μολις λοιωσει ριχνω το ζαμπον μπεικον γυριζω συνεχεια να τσιγαριστουν .στραγγιζω τα μακαρονια κ τα βαζω ξανα μεσα στην κατσαρολα .ριχνω κ τα υλικα απο το τηγανακι ριχνω κ τυρι γκουντα τριμμενο κ λιγη παρμεζανα η οτι αλλο τυρι εχετε σπιτι. βαζω κ την κρεμα μεσα .ανακατευω καλα να παει παντου ριχνω κ λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο [αν θελετε]κ κραταω λιγο κ για το σερβιρισμα στο πιατο ..σερβιρω κι αν σας αρεσει βαζετε κ λιγο τυρι παρμεζανα η οτι αλλο απο πανω [προαιρετικο]ειναι φανταστικη γρηγορη λυση!!ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!

Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2010

Τσιπούρα με λαχανικά !!!

Είναι απίθανο φαγητό !! Με τόσα ωραία υλικά .και ωραία χρώματα!!
 Πολίτικη κουζίνα.


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

1 τσιπούρα

1 κόκκινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

1 πορτοκαλί πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

2 φύλλα δάφνης

ι μικρό κουτάκι μανιτάρια

λίγο λαδάκι

1 ποτήρι νερού κρασί

2 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες

καρότο σε λεπτές ροδούλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε την τσιπούρα στο τηγάνι [να έχει και καπάκι] αφού την καθαρίσετε πρώτα και την πλύνετε καλά

Βάλτε τριγύρω της όλα τα λαχανικά και  όλα τα υλικά

Ρίξτε αλάτι πιπέρι το λάδι κ το κρασί ,σκεπάστε και σιγομαγειρέψτε  για 20 λεπτά .Μετά με προσοχή την γυρνάτε και  συνεχίζετε για λίγο ακόμη από την άλλη τόσο όσο να δείτε ότι έδεσε το ζουμάκι να εξατμιστεί όλο το κρασί κ να είναι μόνο το λαδάκι .Βασικά ψήνετε μέσα στο κρασί !! Είναι έτοιμο !!! δεν θέλει τίποτα ιδιαίτερο και  γίνεται πεντανόστιμο !!Καλή όρεξη  !
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τρουφάκια εύκολα με καρύδα !!


ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ


ΥΛΙΚΑ

1 ζαχαρουχο γαλα

1 κ σ βουτυρο γαλακτος

1 πακετο πτι μπερ

2 κ γ ποτό γλυκό

3 κ.σ καρύδα

ζάχαρη άχνη ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλουμε [προαιρετικά]

Εκτέλεση
Σε μπόλ σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια σε μικρά κομματάκια ας γίνουν και σαν σκόνη
προσθέτουμε την άχνη ,το γλυκό ποτό ,την  καρύδα ,το ζαχαρούχο ,το βούτυρο ,και τα ανακατεύουμε.
Τα πλάθουμε σε μπαλάκια ,τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξουν και στο τέλος τα κυλάμε σε καρύδα
Σημείωση
Αν δεν πλάθετε το μίγμα προσθέτουμε λίγα μπισκότα ακόμα .


σπασμενα εκεινη ην στιγμη τα εσπαγα κι ανακατευα
και αχνη να γινει η ζυμη σχεδον μισο πακετο λιγο σφιχτη βαλτε κ 2 κγ μεσα ποτο γλυκο και ριξτε κ λιγη καρυδα 3 κ σ .. τα ανακατευω ολα αυτα τα βαζω στο ψυγειο για κανα μισαωρο και μετα πλαθω μπαλακια .σε ενα πιατο ειχα τρουφα  τα βαζω στο ψυγειο !! ...

Κοτόπουλο με χρωματιστές πιπεριές !!!


ΥΛΙΚΑ


Στηθος χωρις πετσα απο κοτοπουλο κομμενο σε μακροστενες λουριδιτσες λεπτες ή κυβάκια

1 κοκκινη,1 πρασινη,1 πορτοκαλι,1 κιτρινη πιπερια

1 κρεμα γαλακτος μεσαιο μεγεθος

1 κρεμμυδι κομμενο σε φετακια μακροστενα

1 κουτακι μικρο μανιταρια τα ψιλοκομμενα

αλατι πιπερι

λιγο λαδι

ρυζι για γαρνιρισμα

1 κουτακι καλαμποκι το μικρο

2 κ σ βουτυρο καλο .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

βαζω το λαδι στο τηγανι και τηγανιζω σε σιγανη ψωτια το κοτοπουλο τα κοματακια να παρει χρωμα,το βγαζω σ ενα πιατο κ ριχνω ολα τα λαχανικα κ τα μανιταρια τα γυρναω συνεχεια μεχρι να μαραθουν σε σιγανη φωτια περιπου 20 λεπτα αφου γινουν ριχνω μεσα κ τα κοματακια απο το κοτοπουλο ξανα και ανακατευω κανενα 10 λεπτο,μετα ριχνω αλατι πιπερι και την κρεμα γαλακτοςαφηνω σε σιγανη παντα φωτια κανενα 5αλεπτο κ αποσυρω απο την φωτια.ετοιμο

ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Σε μια κατσαρολιτσα βαζω τις 2 κσ απο καλο βουτυρο ριχνω 1 ποτηρι ρυζι εγω χρησιμοποιω το μπαρμπα μπεν το μακρυκοκο,και ανακατευω να σκουρηνει αμεσως ριχνω το νερο ηα αναλογια ειναι 1 ρυζι 2 1\2 νερο σε μεσαια φωτια μου γινεται παντα σπυρωτο κ πολυ ωραιο,βαλτε κ λιγο αλατι, μολις πιει ολο το νερο ειναι ετοιμο ριχνω το καλαμποκι και ανακατευω.ειναι πολυ ωραιο φαγητο να το φτιαξετε!!

Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010

καγιανα ,νοστιμο, γρηγορο,ευκολο!!!

ΠΕΙΝΑΩΩΩΩ, ΘΕΛΩ ΚΑΤΙ ΓΡΗΓΟΡΟ, ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ,Κ ΕΛΑΦΡΥ ..ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΑΥΤΟ!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΑΤΟΜΟ

2 ντοματες καλοπλυμενες και αν θελετε τις ξεφλουδιζετε [εγω οχι]

3 αυγα

λαδακι

...αλατι πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοβετε τις ντοματες κομματια[καποτε τις ετριβα,δεν χρειαζετε ομως]

τις βαζετε στο τηγανακι,κ τις ψηνετε σε σιγανη φωτια στο 2 ας πουμε,με την κουταλα να τις πατατε κ θα λοιωσουν ,μολις λοιωσουν και εχουν πιει ολο το νερο τους που βγαζουν [εδω ειναι το κολπο κ η επιτυχια να πιουν ολο το νερο που βγαζουν οι ντοματες μην σας βγει νερουλιασμενο στο πιατο σας]ριχνετε λιγο δαδακι ψηνετε σιγα σιγα και σε λιγο σπατε μεσα τα αυγα κ με την κουταλα αν δεν τα θελετε ματια τα διαλυετε ,μολις ψηθουν τα αυγα ειναι ετοιμο να το απολαυσετε !! πολυ ωραιο φαγητο γρηγορο,οικονομικο,και πεντανοστιμο .εγω εχω την τυχη τα αυγουλακια να ειναι απο κοτουλα σπιτιου !!! λιγο ακριβα αλλα χαλαλι δεν συγκρινονται..καλη ορεξη!!

Φακές από την γιαγιά!!!

Η ΓΙΑΓΙΑ ΕΤΣΙ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕ ..ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ!! ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΑΤΟΜΑ

μισο πακετακι φακες ψιλες [κατα προτιμηση]

2 φυλλα δαφνη ..[απο τον κηπο μοσχομυριζει]

1 φρεσκια ντοματα [την ξεφλουδιζουμε και την λιωνουμε με το χερι ]

1 ημεγαλο ,η 2 μικρα κρεμμυδια

2-3 σκελιδες σκορδο

1 πατατα ψιλοκομμενη σε κυβακια πολυ λεπτη

1 καροτο ψιλοκομμενο σε κυβακια πολυ λεπτο

1 κουταλια σουπας πελτε

λιγη ζαχαρη

λιγη ριγανη

αλατι ,πιπερι

λαδακι

και οταν μαγειρευτουν ξυδι στο πιατο σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

πλενουμε καλα τις φακες τις βαζουμε στην κατσαρολα και ριχνουμε το κρεμμυδι χοντροκομμενο[αν δεν σας αρεσει ψιλοκοψτε το αλλα μην κανετε τον κοπο λιωνει]τα σκορδα.την δαφνη ,και αφηνουμε να βρασουν .μετα απο κανενα 20λεπτο ριχνουμε καροτο.πατατα,πιπερι.ριγανη λιγη,ντοματα φρεσκια τον πελτε τον ριχνω μεσα κι ανακατευω να διαλυθει στην κατσαρολα ,την ζαχαρη για την ξυνιλα της φρεσκιας ντοματας,κ προσθετω ζεστο νερο ,τα αφηνω σε σιγανη φωτια ..δοκιμαζω αν κοντευουνε να βρασουν προσθετω το αλατι και το λαδακι εγω εδω βαζω μπολικο σχεδον μισο φλυτζανι σχεδον ..αφηνω να βρασουν λιγο ακομα και με ενα κουταλι παταω στη κατσαρολα στα τοιχωματα το κρεμμυδι οπου δω το σκορδο λιγη φακη για να λιωσουν κ να χυλωσουν πιο καλα ..αν βρασανε ανοιγω την κατσαρολα ανακατευω κ παιρνουν καμια βραση ακομα ...μερικοι τις περνανε απο το μιξερ μετα ..μπορειτε να το κανετε !! ενα θα πω ειναι τοσο νοστιμες που δεν εχω φαει καλυτερες!!σημερα τις ζητησε ο γιος μου να σκεφτειτε!! καλη ορεξη!!

Xoρταρόπιτα απίθανη !!!

 
 

1 1\2 κιλα χορτα διαφορα αγρια οπως καυκαλιθρες.βρουβες,χορτα του βουνου
4 φρεσκα κρεμμυδακια
1\2 φυλλο κρουστας
1 1\2 φλυτζανι λαδι
1\2 φλυτζανι ανηθο μαιντανο
3 αυγα
αλατι πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολα βαζετε το λαδι το κρεμμυδι σε μετρια φωτια να μαραθει,προσθετετε τα χορτα που τα εχετε πρωτα πλυνει καλα καλα και χοντροκοψει,ανακατευετε ,πασπαλιζετε τον ανηθο,το μαιντανο,αλατι πιπερι και τα αφηνετε κανα τετερτακι να τραβηξουν ολα το ζουμι τους,το αποσυρετε απο την φωτια και αφου κρυωσει λιγο προσθετετε τα αυγα χτυπημενα.επειτα λαδωνετε το ταψι και ενα φυλλο ,λαδωμα,αλλο φυλλο λαδωμα .αυτο γινεται με τα μισα φυλλα μετα ριχνεται το μιγμα των χορτων κ καλυπτετε ξανα με τα υπολοιπα φυλλα αλειφοντας με το ελαιολαδο ενα ενα.χαραξτε την επιφανεια λαδωστε το πανω πανω φυλλο ραντιστε με το χερι την πιτα κ ψηστε την σε μετρια φωτια για περιπου 45 λεπτα!!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ!! ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ!

ΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ!!ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ!! ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ!


ΥΛΙΚΑ

1 κτοπουλο σε τεμαχια

500γρ σελιν500γρ σελερι

200γρ.σελινοριζα

ελαιολαδο

αλατι,πιπερι

2 αβγα

χυμος 2 λεμονιων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

βαζω το λαδι στην κατσαρολα να καψει,σωταρουμε καλα το κρεας του κοτοπουλου η του χοιρινου,αλατοποιπερωνουμε και ζεσταινω νερο και ριχνω να σκεπασει τα κομματια του κοτοπουλου η του κρεατος κ το αφηνω να βρασει

εν τωμεταξυ πλενουμε ολα τα χορταρικα σελινο,σελερυ,σελινοριζα,αφου πρωτα τα εχουμε καθαρισει ,και τα εχουμε κοψει σε φετες παχους ενος εκατοστου.ζεματαμε σε μια αλλη κατσαρολα τα λαχανικα να φυγει η αψαδα τους για 5 λεπτα. τα στραγγιζω.οταν το κοτοπουλο η το χοιρινο εχει μισοβρασει τα ριχνω στην κατσαρολα απο αυτο το σημειο κ περα δεν ξαναανακατευουμε το φαγητο.οταν βρασει ετοιμαζω το αυβγολεμονο χτυπω μαζι αυγα εαν εχετε μουλτακι ριξτε τα 2 αυγα ολοκληρα, το χυμο των λεμονιων και μια κουταλια κορν φλαουρ η αλευρι .χτυπηστε ολα μαζι,και ριξτε τα στην κατσαρολα να παει παντου.γινεται πολυ μα παρα πολυ νοστιμο !!!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ!!

YLIKA


6 κομματια κοτοπουλο

1\2 κιλο ρυζι για πιλαφι

2 λεμονια χυμο

2 κρεμμυδια μετρια ψιλοκομμενα

μισο φλυτζανι λαδι

2 κ σ αλευρι

αλατι πιπερι

ΡΥΖΙ

αναλογια 1 ρυζι 2 1\2 νερο βαζω νερο στην κατσαρολα να βρασει ,προσθετω το αναλογο αλατι και ριχνω κ ρορυζι.γινεται σπυρωτο .αλλος τροπος ειναι να βαλω 2 κσ βουτυρο να βαλω κ το ρυζι κ να το γυριζω μεχρι να αλλαξει χρωμα μετα ριχνω το νερο που αναφερω σε αναλογια και αλατι και αφηνω να βρασει ,κ στις δυο περιπτωσεις αν θελετε βραζετε ετοιμα αρακα καλαμποκι καροτο η ,μανιταρια και αφου τα στραγγιξετε καλα τα προσθετετε στο τελος ,να τα εχετε στραγγιξει καλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

σε μια κατσαρολα βαζετε το κρεμμυδι οσο πιο ψιλοκομμενο η τριμμενο στο μουλτι βαζω κ το λαδακι τα γυριζω να μαραθουν κ μετα προσθετω αλευρωμενα τα κομματια του κοτοπουλου αφου τα γυρισω λιγο προσθετω αλατι πιπερι λεμονι και 8 φλυτζανια ζεστο νερο .το αφηνω να βρασει μολις θα εχει πιει ολο το ζουμι θα εχει γινει και ...λουκουμι !! καλη ορεξη!!

Ρυζότο του ψαρά!!

Υλικά


1\2 κιλό γαρίδες

250 γρ μύδια φρέσκα

1\2 κιλό ρύζι μπόνετ

1-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο

1\2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζω το λάδι το κρεμμύδι στην κατσαρόλας,το γυρίζω να μαραθεί ,προσθέτω γαρίδες ,μύδια,ανακατεύω για λίγο και  προσθέτω τις ντομάτες ρύζι σκόρδο μαϊντανό αλάτι πιπέρι και το ανάλογο νερό 1 ρύζι εδώ 3 νερό ποτήρι..Αφήνω να βράσει περίπου 15-20 λεπτά κι είναι έτοιμο.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Μπαρμπούνια μαρινάτα!!!




Υλικά

12 μπαρμπούνια μέτρια

2 κρεμμύδια

3 ντομάτες ώριμες

1 κ γ δεντρολίβανο

1 φύλλο δάφνης

λίγα κλωνάρια μαιντανό

1 φλυτζ λάδι

1\2 φλυτζ,αλεύρι

λάδι για τηγάνι

1 σκελίδα σκόρδο

αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τα μπαρμπούνια από λέπια και  εντόσθια τα ξεπλένετε τα αλατοπιπερώνετε τα αλευρώνετε και  τα τηγανίζετε. Τα βάζετε σε ένα πυρέξ η ταψάκι και ετοιμάζουμε  την σάλτσα. Χτυπάμε στο μπλέντερ ντομάτες ,κρεμμύδι,μαιντανό λάδι τα χτυπάτε για 2 λεπτά,και με τον πολτό αυτό περιχύνετε τα ψάρια Προσθέτετε το αλάτι πιπέρι δεντρολίβανο δάφνη και τα ψήνετε για 20 λεπτά περίπου 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο Νοστιμότατα!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Γλώσσα με μανιτάρια !!

ΥΛΙΚΑ


6 γλώσσες

250 γρ μανιτάρια κομμένα σε φετούλες

1 χυμό λεμόνι

αλεύρι

λάδι

μαιντανο ψιλοκομμενο

αλατι πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζω τις γλώσσες αφαιρώ τις πέτσες αν είναι φρέσκες ,αν είναι κατεψυγμένες απλά τις ξεπαγώνω,τις αλατοπιπερώνω τις αλευρώνω και τις τηγανίζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδισουν.Τα βγάζω  και  αφήνω  λίγο λάδι στο τηγάνι.Σοτάρω  τα μανιτάρια για 5 λεπτά πάντα σε μέτρια φωτιά τα πασπαλίζω  με το μαιντανό προσθέτω  το χυμό λεμονιού και  περιχύνω  με αυτό το μίγμα τις γλώσσες !!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ