Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010

Γίγαντες φούρνου.























1

προβολές
Μερίδες: 8
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη


1\2 κιλό  γίγαντες
3 κρεμμύδια κομμένα μακρόστενα
2-3 σκελίδες σκόρδο
2-3 κοτσανάκια από.σέλινο,και άνηθο
1 ματσάκι μικρό μαιντανό
1 κουτάκι  ψιλοκομμένες ντοματούλες [αν δεν υπάρχουν φρέσκες]
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1/2 φλυτζάνι  τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κοφτό γλυκού ζάχαρη
αλάτι πιπέρι
καμιά 10αριά  λουκανικάκια Νίκας κοκτέιλ [μικρά ]  κομμένα ροδέλες χοντρές




Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τους γίγαντες στο νερό ,αν το ξεχάσουμε κάνουμε το παρακάτω ,τους πλένουμε και  τους βράζουμε για 1 τεταρτάκι σβήνουμε την φωτιά  και τους αφήνουμε  για καμιά άρα ,μετά τους στραγγίζουμε τους αδειάζουμε  σε ένα ταψί.
Σε  τηγάνι βαθύ βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδ και  το σκόρδο. τα γυρνάμε να μαραθούν προσθέτουμε και  όλα τα χορταρικά μαζί και τα τα λουκανικάκια  [αν δεν νηστεύουμε ]  και ανακατεύουμε  για λίγα λεπτά, προσθέτουμεκαι την ντομάτα, τον πελτέ, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια . την  ζάχαρη ,αλάτι,πιπέρι  και   1 ποτήρι νερό .
Μαγειρεύουμε ένα τέταρτο περίπου την σάλτσα μας και την περιχύνουμε πάνω στους γίγαντες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο  200 βαθμούς περίπου για 1 ώρα !!! Καλή  μας όρεξη!!ΕΊναι πάρα πολύ νόστιμο πιάτο!!

Αν νηστεύουμε  αφαιρούμε τα λουκάνικα .

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

φρεσκα φασολακια με πατατουλες!!!!


σημερα λογω Παρασκευης λαδερο
υλικα
1  κιλο φρεσκα φασολακια
2 κρεμμυδια ξερα κομμενα σε λωριδες
2 πατατες [αν θελετε]
φρεσκια ντοματα ,η πουμαρο
αλατι πιπερι
5 κ σ λαδι
εκτελεση πολυ απλη κ γνωστη
καθαριζουμε πλενουμε τα φασολακια ,βαζουμε σε μια κατσαρολα το λαδι κ το κρεμμυδι να μαραθουν ,μετα προσθετουμε τα φασολακια ,ανακατευουμε για λιγο ,ριχνουμε κ τις πατατουλες κυδωνατες κομμενες ,αλλοι προτιμουν σκετα,αλλοι με κολοκυθακια ,ριχνουμε κ το αλατοπιπερο,κ αν βαλετε φρεσκια ντοματα  βαλτε κι ελαχιστη ζαχαρη να κοψει την ξινιλα της ντοματας .προσθεστε  ι ποτηρι νερο κ σιγοβραστε μεχρι να ψηθουν σε μετρια φωτια![ΠΑΝΤΑ ΕΒΑΖΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΣΤΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΩΣΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΕΦ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΣΟΛΑΚΙ  ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΧΑΝΕΤΕ   Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ,ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ,ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΩ Κ ΜΙΑ ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ]ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΑΖΩ .

Ραβανί θερμιώτικο!!Εύκολο γλυκό!!




ΥΛΙΚΑ
1 μπουκαλι της μπυρας λαδι
1 κιλο ζαχαρη
3 μπουκαλια της μπυρας νερο
1\2  κιλο σιμιγδαλι ψιλο
1\2 κιλο σιμιγδαλι χονδρο
1 κουταλακι ξυσμα πορτοκαλιου λαδι για το ταψι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολα ριχνουμε ολα τα υλικα κ τα βαζουμε στη φωτια ανακατευοντας με μια ξυλινη κουταλα[θελει μπρατσα γερα]  ωστε να γινει ενα μειγμα που θα ξεκολλαει απο τον πατο της κατσαρολας μολις ψηθει το κατεβαζουμε απο την φωτια ,στην συνεχεια ριχνουμε το μειγμα σε ταψι το οποιο εχουμε λαδωσει πολυ καλα κ κοβουμε μπακλαβωτα τα κομματια .αν θελουμε για να γαρνιρουμε πανω σε καθε κομματι μπηγουμε κι απο ενα αμυγδαλο .ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 180 για μια ωρα πανω κατω αντισταση.το βγαζουμε απο το φουρνο το αφηνουμε να κρυωσει κ το πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη ..καλη επιτυχια!!ευκολο απλο κ οικονομικο!!

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Χοιρινές μπριζόλες με κρέμα γάλακτος & μανιτάρια.




ΥΛΙΚΑ
 μπριζολες λαιμου χοιρινες
1 κυβο κνορ μοσχαρι
2 κ σ μουσταρδα αραιωμενη σε λιγο νερο
1 κρεμα γαλακτος μικρη
1 κρεμμυδακι ψιλοκομμενο
μισο ποτηρι κρασι λευκο
ι κουτακι μανιταρια μικρο κονσερβα η φρεσκα
λιγο λαδακι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο τηγανι το λαδακι κ τηγανιζουμε τις μπριζολες,τις βγαζουμε σ ενα πιατο και  ριχνουμε στο τηγανι τα μανιταρια και το κρεμμυδι να καβουρτιστουν τα σβηνουμε με το κρασακι και μολις εξατμιστει προσθετουμε ολα τα υλικα .δηλαδη ,κυβο ,μουσταρδα,κρεμα και τις μπριζολες,σιγοψηνουμε για αλλα 15 λεπτα με 20 και ειναι ετοιμες να βαλετε και λιγο πιπερακι , Ειναι τελειες !!!! να το φτιαξετε ολοι!!!

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Κοτόπουλο γιουβέτσι !!!


γινετε πολυ ωραιο και ειναι κ πολυ ευκολο!! 
ΥΛΙΚΑ
1 κοτοπουλο κομμενο σε κομματια'
1 πουμαρο
λαδακι 
αλατι πιπερ
2 σκελιδες σκορδο [αν θελετε]εγω εχω αδυναμια.μ αρεσει,κ κανει κ καλο!
1 πακετο κριθαρακι χονδρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλενουμε τα κομματια του κοτοπουλου.τα τοποθετουμε μεσα στο ταψι ,ριχνουμε νερο τοσο οσο να σκεπαστει ,ριχνουμε αλατι πιπερι σκορδο [αν θελετε] λαδακι ανακατευετε και ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο 200 βαθμους πανω κατω ,οταν εχει ψηθει το κοτοπουλο προσθετετε κ το κριθαρακι .να ξερετε παντα ,οταν βαλετε το κριθαρακι αφηστετο μονο 10 λεπτα κ κλειστε το φουρνο ,ας ειναι πολυ μελατο οπως το βλεπετε στην φωτογραφια ,σε λιγο θα πηξει,σερβιρετε με τυρακι τριμμενο αν σας αρεσει!! ι





Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Χοιρινό Ρολό γεμιστό !!







ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πανσέτα χοιρινή (ζητήστε να σας το ανοίξουν όπως στην φωτογραφία από τον κρεοπώλη)
3 ράβδους γραβιέρα
2-3 ράβδους ρεγκάτο
λίγες μακρόστενες λωρίδες από διάφορες πιπεριές(μπορείτε κ μόνο με πράσινη}
4-5 φετούλες μπέικον (προαιρετικά γίνετε πιο νόστιμο)μουστάρδα,
ελάχιστο αλάτι ,κ πιπέρι .
3 ποτήρια νερό
σπάγκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε σε μια πιατέλα το κρέας αφού το έχουμε πλύνει κ σκουπίσει καλά,το αλατοπιπερώνουμε όλο γύρω γύρω ,κ μετά σε όλη την επιφάνεια του βάζουμε μουστάρδα κ αν θέλουμε λίγες φετούλες μπέικον σε όλο το κρέας όπως το βλέπουμε(προαιρετικό αλλά λειώνει το μπέικον κ δίνει νοστιμιά),μετά στην μια άκρη(γιατί θα το τυλίξουμε)του βάζουμε τα τυριά.τις πιπεριές κ το τυλίγουμε σφιχτά ,το δένουμε με σπάγκο και του βάζουμε μουστάρδα κι απ έξω .το βάζουμε μια γάστρα καλύτερα και ρίχνουμε το νερό 3 ποτήρια νερό (εγώ ρίχνω κ λίγο κρασί μαζί)και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς .για 2 ώρες,κατά διαστήματα να ανοίγετε την γάστρα με προσοχή και να το γυρνάτε ,αλλά κ να το ελέγχετε..γίνεται πολύ νόστιμο ,όταν κυρώσει το κόβετε σε ροδέλες και το σερβίρετε ,συνοδεύετε με σαλάτα σκέτο,η με ρύζι ,η με πατάτεςς ,η πουρέ ,ότι σας αρέσει !!

Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

τέλειο και πολύ νόστιμο παστίτσιο!!!!!!!


228

προβολές
Μερίδες: 12
Θερμίδες: 617 /μερίδα    |     Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Μέτρια
  • 1πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  • 1 τέταρτο κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
  • βούτυρο φυτίνη 6 κουτ. σούπας για την κρέμα
  • 4 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα (να έχετε και λίγο παραπάνω, μπορεί να χρειαστεί στο πήξιμο της κρέμας)
  • 500γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • λίγη ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • μοσχοκάρυδο (προαιρετικά μισό κουτ. γλυκού)
  • 10 κουταλιές σούπας αλεύρι  περίπου
Βράζω τα μακαρόνια. Έχω σπάσει τα αυγά, κρατώ τους 3 κρόκους για την κρέμα και τα άλλα τα βάζω (δηλαδή ένα ολόκληρο αυγό και 3 ασπράδια) σ’ ένα μπολ, τα χτυπώ με το σύρμα, προσθέτω 1 φλιτζάνι γάλα, βάζω τα μακαρόνια στο ταψί. Ρίχνω αυτό το μείγμα, ανακατεύω και τα στρώνω ωραία και από πάνω ρίχνω μπόλικο τυρί τριμμένο.

Εντωμεταξύ σε μια κατσαρόλα έχω βάλει τον κιμά με 1 ποτήρι νερό, τον έχω λιώσει όπως σας είπα με τα μακαρόνια με κιμά (με καθαρά χέρια τον δουλεύετε να διαλυθεί, τον αφήνετε 10 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει και μετά ρίχνετε κρεμμύδι ξυσμένο, αλάτι, πιπέρι, 2 κουτ. σούπας πελτέ, ελαιόλαδο 3 κουτ. σούπας και λίγη ζάχαρη. Μόλις δέσει η σάλτσα ρίχνετε το κιμά πάνω στα μακαρόνια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

(την κάνω πολύ γρήγορα με το μάτι ..συνήθεια)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο 6-7 κουτ. σούπας γεμάτες για να γίνει πολύ κρέμα, ρίχνω μέσα σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα, ρίχνω τόσο αλεύρι όσο να κολλάει το μείγμα στο σύρμα μου κι αμέσως ρίχνω το γάλα!! λίγο λίγο αλλά ανακατεύω γρήγορα, φαίνεται σαν να έχει σβολιάσει αλλά μην φοβάστε, γάλα και γρήγορο ανακάτεμα. Όταν έρθει και την δείτε να γίνει λεία και πηχτή όσο επιθυμείτε, ρίχνετε μέσα τους κρόκους.

Γρήγορο ανακάτεμα συνέχεια, το μυστικό να μην σβολιάσει, λίγο αλάτι, λίγο μοσχοκάρυδο(προαιρετικό) και μια χούφτα τυρί, ανακατεύετε μην αρπάξει γρήγορα και αν πήξει την ρίχνουμε πάνω στο κιμά. Στο τέλος πασπαλίζω όλη την επιφάνεια με τυρί τριμμένο και λίγη γαλέτα και βάζω σαν φουντουκάκια εδώ και εκεί λίγο βούτυρο. Αυτό είναι!! Το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει σε προθερμασμένο φούρνο, λίγο θέλει αφού όλα είναι ψημένα!!





















ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΤΕΛΕΙΟ!!