Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

φρεσκα φασολακια με πατατουλες!!!!


σημερα λογω Παρασκευης λαδερο
υλικα
1  κιλο φρεσκα φασολακια
2 κρεμμυδια ξερα κομμενα σε λωριδες
2 πατατες [αν θελετε]
φρεσκια ντοματα ,η πουμαρο
αλατι πιπερι
5 κ σ λαδι
εκτελεση πολυ απλη κ γνωστη
καθαριζουμε πλενουμε τα φασολακια ,βαζουμε σε μια κατσαρολα το λαδι κ το κρεμμυδι να μαραθουν ,μετα προσθετουμε τα φασολακια ,ανακατευουμε για λιγο ,ριχνουμε κ τις πατατουλες κυδωνατες κομμενες ,αλλοι προτιμουν σκετα,αλλοι με κολοκυθακια ,ριχνουμε κ το αλατοπιπερο,κ αν βαλετε φρεσκια ντοματα  βαλτε κι ελαχιστη ζαχαρη να κοψει την ξινιλα της ντοματας .προσθεστε  ι ποτηρι νερο κ σιγοβραστε μεχρι να ψηθουν σε μετρια φωτια![ΠΑΝΤΑ ΕΒΑΖΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΣΤΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΩΣΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΕΦ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΣΟΛΑΚΙ  ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΧΑΝΕΤΕ   Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ,ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ,ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΩ Κ ΜΙΑ ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ]ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΑΖΩ .

Ραβανί θερμιώτικο!!Εύκολο γλυκό!!




ΥΛΙΚΑ
1 μπουκαλι της μπυρας λαδι
1 κιλο ζαχαρη
3 μπουκαλια της μπυρας νερο
1\2  κιλο σιμιγδαλι ψιλο
1\2 κιλο σιμιγδαλι χονδρο
1 κουταλακι ξυσμα πορτοκαλιου λαδι για το ταψι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολα ριχνουμε ολα τα υλικα κ τα βαζουμε στη φωτια ανακατευοντας με μια ξυλινη κουταλα[θελει μπρατσα γερα]  ωστε να γινει ενα μειγμα που θα ξεκολλαει απο τον πατο της κατσαρολας μολις ψηθει το κατεβαζουμε απο την φωτια ,στην συνεχεια ριχνουμε το μειγμα σε ταψι το οποιο εχουμε λαδωσει πολυ καλα κ κοβουμε μπακλαβωτα τα κομματια .αν θελουμε για να γαρνιρουμε πανω σε καθε κομματι μπηγουμε κι απο ενα αμυγδαλο .ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 180 για μια ωρα πανω κατω αντισταση.το βγαζουμε απο το φουρνο το αφηνουμε να κρυωσει κ το πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη ..καλη επιτυχια!!ευκολο απλο κ οικονομικο!!

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Κοτόπουλο γιουβέτσι !!!


 
Γινετε πολυ ωραιο και ειναι κ πολυ ευκολο!! 
ΥΛΙΚΑ
1 κοτοπουλο κομμενο σε κομματια'
1 πουμαρο
λαδακι 
αλατι πιπερ
2 σκελιδες σκορδο [αν θελετε]εγω εχω αδυναμια.μ αρεσει,κ κανει κ καλο!
1 πακετο κριθαρακι χονδρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλενουμε τα κομματια του κοτοπουλου.τα τοποθετουμε μεσα στο ταψι ,ριχνουμε νερο τοσο οσο να σκεπαστει ,ριχνουμε αλατι πιπερι σκορδο [αν θελετε] λαδακι ανακατευετε και ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο 200 βαθμους πανω κατω ,οταν εχει ψηθει το κοτοπουλο προσθετετε κ το κριθαρακι .να ξερετε παντα ,οταν βαλετε το κριθαρακι αφηστετο μονο 10 λεπτα κ κλειστε το φουρνο ,ας ειναι πολυ μελατο οπως το βλεπετε στην φωτογραφια ,σε λιγο θα πηξει,σερβιρετε με τυρακι τριμμενο αν σας αρεσει!! 

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Χοιρινό Ρολό γεμιστό !!







ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πανσέτα χοιρινή (ζητήστε να σας το ανοίξουν όπως στην φωτογραφία από τον κρεοπώλη)
3 ράβδους γραβιέρα
2-3 ράβδους ρεγκάτο
λίγες μακρόστενες λωρίδες από διάφορες πιπεριές(μπορείτε κ μόνο με πράσινη}
4-5 φετούλες μπέικον (προαιρετικά γίνετε πιο νόστιμο)μουστάρδα,
ελάχιστο αλάτι ,κ πιπέρι .
3 ποτήρια νερό
σπάγκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε σε μια πιατέλα το κρέας αφού το έχουμε πλύνει κ σκουπίσει καλά,το αλατοπιπερώνουμε όλο γύρω γύρω ,κ μετά σε όλη την επιφάνεια του βάζουμε μουστάρδα κ αν θέλουμε λίγες φετούλες μπέικον σε όλο το κρέας όπως το βλέπουμε(προαιρετικό αλλά λειώνει το μπέικον κ δίνει νοστιμιά),μετά στην μια άκρη(γιατί θα το τυλίξουμε)του βάζουμε τα τυριά.τις πιπεριές κ το τυλίγουμε σφιχτά ,το δένουμε με σπάγκο και του βάζουμε μουστάρδα κι απ έξω .το βάζουμε μια γάστρα καλύτερα και ρίχνουμε το νερό 3 ποτήρια νερό (εγώ ρίχνω κ λίγο κρασί μαζί)και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς .για 2 ώρες,κατά διαστήματα να ανοίγετε την γάστρα με προσοχή και να το γυρνάτε ,αλλά κ να το ελέγχετε..γίνεται πολύ νόστιμο ,όταν κυρώσει το κόβετε σε ροδέλες και το σερβίρετε ,συνοδεύετε με σαλάτα σκέτο,η με ρύζι ,η με πατάτεςς ,η πουρέ ,ότι σας αρέσει !!
Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Παστίτσιο το αγαπημένο όλων !!!






Μερίδες: 12
Θερμίδες: 617 /μερίδα    |     Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Μέτρια
  • 1πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  • 1 τέταρτο κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
  • βούτυρο φυτίνη 6 κουτ. σούπας για την κρέμα
  • 4 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα (να έχετε και λίγο παραπάνω, μπορεί να χρειαστεί στο πήξιμο της κρέμας)
  • 500γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • λίγη ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • μοσχοκάρυδο (προαιρετικά μισό κουτ. γλυκού)
  • 12 κουταλιές σούπας αλεύρι  περίπου 


 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Βράζουμε τα μακαρόνια. Έχουμε  σπάσει τα αυγά, κρατάμε  τους 3 κρόκους για την κρέμα και τα άλλα τα βάζουμε  (δηλαδή ένα ολόκληρο αυγό και 3 ασπράδια) σ’ ένα μπολ, τα χτυπάμε με το σύρμα, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι γάλα, βάζουμε  τα μακαρόνια στο ταψί. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα, ανακατεύουμε και τα στρώνουμε  ωραία και από πάνω ρίχνουμε μπόλικο τυρί τριμμένο.

Εντωμεταξύ σε μια κατσαρόλα έχουμε  βάλει τον κιμά στην φωτιά με 1 ποτήρι νερό, τον έχουμε  λιώσει με τα χέρια (Φοράμε γάντι μιας χρήσεως  αν θέλετε )τον δουλεύουμε  να διαλυθεί, τον αφήνουμε  10 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει και μετά ρίχνουμε  κρεμμύδι ξυσμένο, αλάτι, πιπέρι, 2 κουτ. σούπας πελτέ, ελαιόλαδο 3 κουτ. σούπας και λίγη ζάχαρη. Μόλις δέσει η σάλτσα ρίχνουμε  το κιμά πάνω στα μακαρόνια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

(την κάνω πολύ γρήγορα με το μάτι ..συνήθεια)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο 6-7 κουτ. σούπας γεμάτες για να γίνει αρκετή  κρέμα, ρίχνουμε  μέσα σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε τόσο αλεύρι όσο να κολλάει το μείγμα στο σύρμα μου κι αμέσως ρίχνουμε το γάλα!! λίγο λίγο αλλά ανακατεύουμε γρήγορα, φαίνεται σαν να έχει σβολιάσει αλλά μην φοβάστε, γάλα και γρήγορο ανακάτεμα. Όταν έρθει και την δείτε να γίνει λεία και πηχτή όσο επιθυμείτε, ρίχνετε μέσα τους κρόκους.

Γρήγορο ανακάτεμα συνέχεια, το μυστικό να μην σβολιάσει, λίγο αλάτι, λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) και μια χούφτα τυρί, ανακατεύετε μην αρπάξει γρήγορα και μόλις  πήξει την ρίχνουμε πάνω στο κιμά. Στο τέλος πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τυρί τριμμένο και λίγη γαλέτα και βάζουμε σαν φουντουκάκια εδώ και εκεί λίγο βούτυρο. Αυτό είναι!! Το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει σε προθερμασμένο φούρνο, λίγο θέλει αφού όλα είναι ψημένα!! Καλή όρεξη !!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






















Μπακλαβάς με φυστίκια Αιγίνης!!


ΥΛΙΚΑ
1κιλο φυστικια Αιγινης χοντροαλεσμενα
2 φλυτζ καλο βουτυρο
1 κιλο φυλλο ψιλο
ΣΙΡΟΠΙ
2 φλυτζ,μελι
3 φλυτζ ζαχαρη
3 φλυτζ νερο
1 κοματι κανελα
2-3 γαρυφαλα 1 φλουδα λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε ένα ταψί με τις διαστάσεις περίπου του φύλλου ξεκιναμε
Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και στρώνουμε δύο φύλλα μαζί.
Ραντίζουμε με βούτυρο την επιφάνεια του φύλου και πασπαλίζουμε λίγα φυστίκια.
 Βάζουμε από πάνω ένα άλλο φύλο, το ραντίζουμε με βούτυρο, βάζουμε άλλο φύλλο, κατόπιν φυστίκια και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα σκόνη και λίγο γαρύφαλλο σκόνη.
Εξακολουθούμε με αυτό τον τρόπο, δηλ. στρώση δύο φύλλων και κατόπιν μία στρώση φυστίκια. Πρέπει πάνω σαν κάλυμα να βάλουμε 8 - 10 φύλλα μόνα τους (χωρίς στρώση φυστικιών).
Τέλος ραντίζουμε καλά την επιφάνεια με βούτυρο και την χαράζουμε με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού.  αλλά να μένουν ενωμένα το ένα τεμάχιο με το άλλο. χαραξτε το μπακλαβα σε σχεδιο της αρεσκειας σας βάζοντας στο καθένα  κομματι από ένα γαρύφαλλο
2.Ψήνουμε σε πολύ σιγανό φούρνο (140 βαθμούς) για 1 - 1½ ώρα αφού πρώτα ραντίσουμε με κρύο νερό.
3.Αφού ψηθεί και κρυώσει σχεδόν εντελώς, τον περιχύνουμε το σιρόπι που έχουμε ήδη βράσει.\
Για το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά για περίπου 20 λεπτά, ξαφρίζετε αν χρειαστει!!