Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010

Γίγαντες φούρνου!!!!!!!!!!!













1

προβολές
Μερίδες: 8
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη

1\2 κιλό  γίγαντες
3 κρεμμύδια κομμένα μακρόστενα
2-3 σκελίδες σκόρδο
2-3 κοτσανάκια από.σέλινο,και άνηθο
1 ματσάκι μικρό μαιντανό
1 κουτάκι  ψιλοκομμένες ντοματούλες [αν δεν υπάρχουν φρέσκες]
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1/2 φλυτζάνι  τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κοφτό γλυκού ζάχαρη
αλάτι πιπέρι
καμιά 10αριά  λουκανικάκια Νίκας κοκτέιλ [μικρά ]  κομμένα ροδέλες χοντρές
Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τους γίγαντες στο νερό ,αν το ξεχάσουμε κάνουμε το παρακάτω ,τους πλένουμε και  τους βράζουμε για 1 τεταρτάκι σβήνουμε την φωτιά  και τους αφήνουμε  για καμιά άρα ,μετά τους στραγγίζουμε τους αδειάζουμε  σε ένα ταψί.
Σε  τηγάνι βαθύ βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδ και  το σκόρδο. τα γυρνάμε να μαραθούν προσθέτουμε και  όλα τα χορταρικά μαζί και τα τα λουκανικάκια  [αν δεν νηστεύουμε ]  και ανακατεύουμε  για λίγα λεπτά, προσθέτουμεκαι την ντομάτα, τον πελτέ, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια . την  ζάχαρη ,αλάτι,πιπέρι  και   1 ποτήρι νερό .
Μαγειρεύουμε ένα τέταρτο περίπου την σάλτσα μας και την περιχύνουμε πάνω στους γίγαντες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο  200 βαθμούς περίπου για 1 ώρα !!! Καλή  μας όρεξη!!ΕΊναι πάρα πολύ νόστιμο πιάτο!!

Αν νηστεύουμε  αφαιρούμε τα λουκάνικα .

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

φρεσκα φασολακια με πατατουλες!!!!


σημερα λογω Παρασκευης λαδερο
υλικα
1  κιλο φρεσκα φασολακια
2 κρεμμυδια ξερα κομμενα σε λωριδες
2 πατατες [αν θελετε]
φρεσκια ντοματα ,η πουμαρο
αλατι πιπερι
5 κ σ λαδι
εκτελεση πολυ απλη κ γνωστη
καθαριζουμε πλενουμε τα φασολακια ,βαζουμε σε μια κατσαρολα το λαδι κ το κρεμμυδι να μαραθουν ,μετα προσθετουμε τα φασολακια ,ανακατευουμε για λιγο ,ριχνουμε κ τις πατατουλες κυδωνατες κομμενες ,αλλοι προτιμουν σκετα,αλλοι με κολοκυθακια ,ριχνουμε κ το αλατοπιπερο,κ αν βαλετε φρεσκια ντοματα  βαλτε κι ελαχιστη ζαχαρη να κοψει την ξινιλα της ντοματας .προσθεστε  ι ποτηρι νερο κ σιγοβραστε μεχρι να ψηθουν σε μετρια φωτια![ΠΑΝΤΑ ΕΒΑΖΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΣΤΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΩΣΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΕΦ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΣΟΛΑΚΙ  ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΧΑΝΕΤΕ   Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ,ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ,ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΩ Κ ΜΙΑ ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ]ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΑΖΩ .

Ραβανί θερμιώτικο!!Εύκολο γλυκό!!




ΥΛΙΚΑ
1 μπουκαλι της μπυρας λαδι
1 κιλο ζαχαρη
3 μπουκαλια της μπυρας νερο
1\2  κιλο σιμιγδαλι ψιλο
1\2 κιλο σιμιγδαλι χονδρο
1 κουταλακι ξυσμα πορτοκαλιου λαδι για το ταψι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολα ριχνουμε ολα τα υλικα κ τα βαζουμε στη φωτια ανακατευοντας με μια ξυλινη κουταλα[θελει μπρατσα γερα]  ωστε να γινει ενα μειγμα που θα ξεκολλαει απο τον πατο της κατσαρολας μολις ψηθει το κατεβαζουμε απο την φωτια ,στην συνεχεια ριχνουμε το μειγμα σε ταψι το οποιο εχουμε λαδωσει πολυ καλα κ κοβουμε μπακλαβωτα τα κομματια .αν θελουμε για να γαρνιρουμε πανω σε καθε κομματι μπηγουμε κι απο ενα αμυγδαλο .ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 180 για μια ωρα πανω κατω αντισταση.το βγαζουμε απο το φουρνο το αφηνουμε να κρυωσει κ το πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη ..καλη επιτυχια!!ευκολο απλο κ οικονομικο!!

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Χοιρινές μπριζόλες με κρέμα γάλακτος & μανιτάρια.




ΥΛΙΚΑ
 μπριζολες λαιμου χοιρινες
1 κυβο κνορ μοσχαρι
2 κ σ μουσταρδα αραιωμενη σε λιγο νερο
1 κρεμα γαλακτος μικρη
1 κρεμμυδακι ψιλοκομμενο
μισο ποτηρι κρασι λευκο
ι κουτακι μανιταρια μικρο κονσερβα η φρεσκα
λιγο λαδακι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο τηγανι το λαδακι κ τηγανιζουμε τις μπριζολες,τις βγαζουμε σ ενα πιατο και  ριχνουμε στο τηγανι τα μανιταρια και το κρεμμυδι να καβουρτιστουν τα σβηνουμε με το κρασακι και μολις εξατμιστει προσθετουμε ολα τα υλικα .δηλαδη ,κυβο ,μουσταρδα,κρεμα και τις μπριζολες,σιγοψηνουμε για αλλα 15 λεπτα με 20 και ειναι ετοιμες να βαλετε και λιγο πιπερακι , Ειναι τελειες !!!! να το φτιαξετε ολοι!!!

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Κοτόπουλο γιουβέτσι !!!


γινετε πολυ ωραιο και ειναι κ πολυ ευκολο!! 
ΥΛΙΚΑ
1 κοτοπουλο κομμενο σε κομματια'
1 πουμαρο
λαδακι 
αλατι πιπερ
2 σκελιδες σκορδο [αν θελετε]εγω εχω αδυναμια.μ αρεσει,κ κανει κ καλο!
1 πακετο κριθαρακι χονδρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλενουμε τα κομματια του κοτοπουλου.τα τοποθετουμε μεσα στο ταψι ,ριχνουμε νερο τοσο οσο να σκεπαστει ,ριχνουμε αλατι πιπερι σκορδο [αν θελετε] λαδακι ανακατευετε και ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο 200 βαθμους πανω κατω ,οταν εχει ψηθει το κοτοπουλο προσθετετε κ το κριθαρακι .να ξερετε παντα ,οταν βαλετε το κριθαρακι αφηστετο μονο 10 λεπτα κ κλειστε το φουρνο ,ας ειναι πολυ μελατο οπως το βλεπετε στην φωτογραφια ,σε λιγο θα πηξει,σερβιρετε με τυρακι τριμμενο αν σας αρεσει!! ι





Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Χοιρινό ρολό γεμιστό ,πεντανόστιμο!!!







ΥΛΙΚΑ
1 κιλο πανσετα χοιρινη (ζητηστε να σας το ανοιξουν οπως στην φωτογραφια απο τον κρεοπωλη)
3 ραβδους γραβιερα
2-3 ραβδους ρεγκατο
λιγες μακροστενες λωριδες απο διαφορες πιπεριες(μπορειτε κ μονο με πρασινη}
4-5 φετουλες μπεικον (προαιρετικα γινεται πιο νοστιμο)μουσταρδα,
ελαχιστο αλατι ,κ πιπερι .
3 ποτηρια νερο
σπαγγο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοιγουμε σε μια πιατελα το κρεας αφου το εχουμε πλυνει κ σκουπισει καλα,το αλατοπιπερωνουμε ολο γυρω γυρω ,κ μετα σε ολη την επιφανεια του βαζουμε μουσταρδα κ αν θελουμε λιγες φετουλες μπεικον σε ολο το κρεας οπως το βλεπουμε(προαιρετικο αλλα λιωνει το μπεικον κ δινει νοστιμια),μετα στην μια ακρη(γιατι θα το τυλιξουμε)του βαζουμε τα τυρια.τις πιπεριες κ το τυλιγουμε σφιχτα ,το δενουμε με σπαγγοκαι του βαζουμε μουσταρδα κι απ εξω .το βαζσε μια γαστρα καλλυτερα και ριχνουμε το νερο 3 ποτηρια νερο (εγω ριχνω κ λιγο κρασι μαζι)και το ψηνουμε στους 200 βαθμους .για 2 ωρες,κατα διαστηματα να ανοιγετε την γαστρα με προσοχη και να το γυρνατε ,αλλα κ να το ελενχετε..γινεται πολυ νοστιμο ,οταν κρυωσει το κοβετε σε ροδελλες και το σερβιρετε ,συνοδευετε με σαλατα σκετο,η με ρυζι ,η με πατατες ,η πουρε ,οτι σας αρεσει !!