Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010

Γίγαντες φούρνου!!!!!!!!!!!













1

προβολές
Μερίδες: 8
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη

1\2 κιλό  γίγαντες
3 κρεμμύδια κομμένα μακρόστενα
2-3 σκελίδες σκόρδο
2-3 κοτσανάκια από.σέλινο,και άνηθο
1 ματσάκι μικρό μαιντανό
1 κουτάκι  ψιλοκομμένες ντοματούλες [αν δεν υπάρχουν φρέσκες]
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1/2 φλυτζάνι  τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κοφτό γλυκού ζάχαρη
αλάτι πιπέρι
καμιά 10αριά  λουκανικάκια Νίκας κοκτέιλ [μικρά ]  κομμένα ροδέλες χοντρές
Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τους γίγαντες στο νερό ,αν το ξεχάσουμε κάνουμε το παρακάτω ,τους πλένουμε και  τους βράζουμε για 1 τεταρτάκι σβήνουμε την φωτιά  και τους αφήνουμε  για καμιά άρα ,μετά τους στραγγίζουμε τους αδειάζουμε  σε ένα ταψί.
Σε  τηγάνι βαθύ βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδ και  το σκόρδο. τα γυρνάμε να μαραθούν προσθέτουμε και  όλα τα χορταρικά μαζί και τα τα λουκανικάκια  [αν δεν νηστεύουμε ]  και ανακατεύουμε  για λίγα λεπτά, προσθέτουμεκαι την ντομάτα, τον πελτέ, τα ψιλοκομμένα ντοματάκια . την  ζάχαρη ,αλάτι,πιπέρι  και   1 ποτήρι νερό .
Μαγειρεύουμε ένα τέταρτο περίπου την σάλτσα μας και την περιχύνουμε πάνω στους γίγαντες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο  200 βαθμούς περίπου για 1 ώρα !!! Καλή  μας όρεξη!!ΕΊναι πάρα πολύ νόστιμο πιάτο!!

Αν νηστεύουμε  αφαιρούμε τα λουκάνικα .

φανταστικη πιτσα!!!








ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ
2 ποτηρια του νερου αλευρι για ολες τις χρησεις
1 φακελακι μαγια
1 ποτηρι χλιαρο νερο
30 γρ κρεμα γαλακτος
1 κ σ λαδι
μιση κ γλυκου ζαχαρη
μιση κ γλυκου αλατι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ[ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΨΙ Η ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ]
15 φετες ζαμπον
μισο κιλο γκουντα
1 πιπερια
7 φετουλες μπεικον
1 κουτακι μικρο μανιταρια κονσερβα [μπορειτε κ φρεσκα]
ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ
μισο κουτακι πουμαρο σε χυμο [οχι πελτε]
λιγο βασιλικο[εγω εχω φρεσκο]
λιγο αλατι ελαχιστο
ελαχιστο πιπερι
ελαχιστη ζαχαρη
λιγο λαδακι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ
βαζω σ ενα μπωλ το αλευρι κανω μια λακουβιτσα ,τωρα σε ενα ποτηρι νερο χλιαρο εχω ριξει μεσα κ την κρεμα γαλακτος κ το φακελακι την μαγια κ την ζαχαρη κ το αλατι τα ανακατευω κ λιγο λιγο ριχνω μεσα στο αλευρι κ ζυμωνω , αν χρειαστει λιγο αλευρι παραπανω προσθεστε να γινει μια ζυμη ελαστικη .καντε την μπαλιτσα κι αφηστε την 10 λεπτα να ''ξεκουραστει''
στο διαστημα αυτο βαλτε σ ενα μπρικακι ,κατσαρολακι .την ντοματα ,ζαχαρη,αλατ,πιπερι,λαδι.να βρασουν να πηξει λιγο,αποσυρετε απο την φωτια ..παρτε ενα ταψι πασπαλιστε το με αλευρι κ βαλτε στη μεση την ζυμη ..πατηστε τη με το χερι να γινει πλακε κ με το ροδακι ανοιξτε την να καλυψει σε ολο το ταψι.καντε με τα δαχτυλα λακουβιτσες κ στρωστε την επιφανεια με την σαλτσα.μετα βαλτε το γκουντα [ζητηστε στο souper να σας το τριψουνε γιατι κολλαει στον τριφτη ],μετα το ζαμπον ,την πιπερια ,τα μανιταρια το μπεικον,ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο ,χρονος αναλογα την κουζινα ,δεν θελει πολυ ωρα να την εχετε στο νου σας .καλη επιτυχια κ καλη ορεξη ,ειναι μια φανταστικη πιτσα !!!

How to Make Crepes

Συνταγές μαγειρικής

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

φρεσκα φασολακια με πατατουλες!!!!


σημερα λογω Παρασκευης λαδερο
υλικα
1  κιλο φρεσκα φασολακια
2 κρεμμυδια ξερα κομμενα σε λωριδες
2 πατατες [αν θελετε]
φρεσκια ντοματα ,η πουμαρο
αλατι πιπερι
5 κ σ λαδι
εκτελεση πολυ απλη κ γνωστη
καθαριζουμε πλενουμε τα φασολακια ,βαζουμε σε μια κατσαρολα το λαδι κ το κρεμμυδι να μαραθουν ,μετα προσθετουμε τα φασολακια ,ανακατευουμε για λιγο ,ριχνουμε κ τις πατατουλες κυδωνατες κομμενες ,αλλοι προτιμουν σκετα,αλλοι με κολοκυθακια ,ριχνουμε κ το αλατοπιπερο,κ αν βαλετε φρεσκια ντοματα  βαλτε κι ελαχιστη ζαχαρη να κοψει την ξινιλα της ντοματας .προσθεστε  ι ποτηρι νερο κ σιγοβραστε μεχρι να ψηθουν σε μετρια φωτια![ΠΑΝΤΑ ΕΒΑΖΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΣΤΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΩΣΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΕΦ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΣΟΛΑΚΙ  ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΧΑΝΕΤΕ   Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ,ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ,ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΩ Κ ΜΙΑ ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ]ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΑΖΩ .

ραβανι θερμιωτικο!!ενα ευκολο γλυκο!!

ΥΛΙΚΑ
1 μπουκαλι της μπυρας λαδι
1 κιλο ζαχαρη
3 μπουκαλια της μπυρας νερο
1\2  κιλο σιμιγδαλι ψιλο
1\2 κιλο σιμιγδαλι χονδρο
1 κουταλακι ξυσμα πορτοκαλιου λαδι για το ταψι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε μια κατσαρολα ριχνουμε ολα τα υλικα κ τα βαζουμε στη φωτια ανακατευοντας με μια ξυλινη κουταλα[θελει μπρατσα γερα]  ωστε να γινει ενα μειγμα που θα ξεκολλαει απο τον πατο της κατσαρολας μολις ψηθει το κατεβαζουμε απο την φωτια ,στην συνεχεια ριχνουμε το μειγμα σε ταψι το οποιο εχουμε λαδωσει πολυ καλα κ κοβουμε μπακλαβωτα τα κομματια .αν θελουμε για να γαρνιρουμε πανω σε καθε κομματι μπηγουμε κι απο ενα αμυγδαλο .ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 180 για μια ωρα πανω κατω αντισταση.το βγαζουμε απο το φουρνο το αφηνουμε να κρυωσει κ το πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη ..καλη επιτυχια!!ευκολο απλο κ οικονομικο!!

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

μπριζολες χοιρινες με κρεμα γαλακτος και μανιταρια!!

ΥΠΕΡΟΧΟ .ΤΕΛΕΙΑ Η ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΥ !!!ΥΛΙΚΑ
 μπριζολες λαιμου χοιρινες αγοραζω παντα εγω για πιο μαλακες
1 κυβο κνορ μοσχαρι
2 κ σ μουσταρδα αραιωμενη σε λιγο νερο
1 κρεμα γαλακτος μικρη [αν δεν εχετε γαλα νουνου]
1 κρεμμυδακι ψιλοκομμενο
μισο ποτηρι κρασι λευκο
ι κουτακι μανιταρια μικρο κονσερβα η φρεσκα
λιγο λαδακι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο τηγανι το λαδακι κ τηγανιζουμε τις μπριζολες,τις βγαζουμε σ ενα πιατο και  ριχνουμε στο τηγανι τα μανιταρια και το κρεμμυδι να καβουρτιστουν τα σβηνουμε με το κρασακι και μολις εξατμιστει προσθετουμε ολα τα υλικα .δηλαδη ,κυβο ,μουσταρδα,κρεμα και τις μπριζολες,σιγοψηνουμε για αλλα 15 λεπτα με 20 και ειναι ετοιμες να βαλετε και λιγο πιπερακι  ειναι τελειες !!!! να το φτιαξετε ολοι!!!