Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

Μπακαλιάρος πλακί!!!!










ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!
ΥΛΙΚΑ
1 ψάρι κατεψυγμένο μπακαλιάρο ξεπαγωμένο πλυμένο και κομμένο σε ροδέλες
1 ποτήρι κρασί λευκό
ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μαιντανό ι ματσάκι μικρό
2-3 κλωναράκια άνηθο
2 -3 κλωναράκια σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες ολόκληρες
1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά σούπας πελτέ αραιωμένη σε ένα ποτήρι ζεστό νερό
αλάτι,πιπέρι ,ελάχιστη ζάχαρη
1κιλό πατάτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μας και τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν σε μέτρια φωτιά περίπου 5 λεπτά,προσθέτουμε και τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες και γυρνάμε με ξύλινη κουτάλα να σωταριστούν μαζί με τα κρεμμύδια γιά άλλα 5 λεπτά .Σβήνουμε με το κρασί ,και μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε ολα τα λαχανικά ,μαιντανό,σέλινο,άνηθο,σκόρδο,πελτέ, και φρέσκια ντομάτα ,΄προσθέτουμε και το αλατοπίπερο ,και λίγη ζάχαρη για την ξυνίλα της ντομάτας,και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου για 20 λεπτά ,μόλις δούμε ότι η πατάτα τρυπιέται με το πιρούνι μας ,απο πάνω προσεκτικά προσθέτουμε και το ψάρι ,αν δεν το σκεπάζει η σάλτσα του προσθέστε ζεστό νερό.κουνάτε την κατσαρόλα πιάνοντας την από τα χερούλια πέρα δώθε μην μας σπάσουν ούτε οι πατάτες ,ούτε τα κομμάτια ψαριού . το μαγειρεύετε περίπου άλλα 20 λεπτά και καί είναι έτοιμο.Αν η σάλτσα του δεν έχει πήξει ,αφήστε λίγο το καπάκι ανοιχτό και δυναμώστε την φωτιά μέχρι να δείτε την σάλτσα να δέσει .Ειναι πεντανόστιμο φαγητό δοκιμάστε το!!

Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ