Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ψαρόσουπα.


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φρέσκο μπακαλιάρο,η οτιδήποτε ψάρι για βραστό .
[εδώ χρησιμοποίησα 2 ...ειδών κατεψυγμένο ,κοκκινόψαρο και μπακαλιάρο ,για περισσότερη νοστιμιά]
4 μικρά καρότα κομμένα σε φετούλες
2 κρεμμύδια ξερά
2 μέτριες πατάτες
4 μικρά κολοκυθάκια σε φετούλες
4 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
2 κλωνιά μαιντανό ΄
2 κλωνιά άνηθο
πιπέρι -λεμόνι ,ελάχιστο ως καθόλου αλάτι]


ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Καθαρίζετε τα ψάρια φρέσκα ,η κατεψυγμένα,τα πλένετε πολύ καλά .
Βάζετε σε ρηχή κατσαρόλα 5 ποτήρια νερό με το πιπέρι,μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνετε και όλα τα λαχανιά και τα βράζετε για 10 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα .
Βάζετε και το ψάρι χαμηλώνετε την φωτιά σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε για 20 λεπτά περίπου [αν το νερό δεν σκεπάζει το ψάρι τότε βράστε το 10 λεπτά από την μία και γυρίστε το και βράστε άλλα 10 λεπτά από την άλλη πλευρά.
Βγάζετε το ψάρι μαζί με όλα τα λαχανικά.Σουρώνετε το ζουμάκι για τυχόν κόκκαλα.και αφού καθαρίσετε το ψάρι και το τοποθετήσετε σε μία πιατέλα μαζί με τα λαχανικά και το περιχύνετε με το ζουμακι του ,η ,βάζετε χωριστά λαχανικά ψάρι και ξεχωριστά το ζουμί του .και, πεοαιρετικά βάζετε λίγη μαγιονέζα lait .
*Aν θέλετε περάστε μερικά λαχανικά από το μύλο των χόρτων και προσθέστε το στο ζουμί για να γίνει η σούπα πιο πηχτή *΄λαδι αν θέλετε μόνο 2 κουταλιές τις σουπας καλύτερα καθόλου και αλάτι όχι .ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ