Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Ρυζότο με μανιτάρια!






ΥΛΙΚΑ
1 κουτάκι μανιτάρια μικρό φρέσκα ,η ,μία μεγάλη κονσέρβα
3 μεγάλα καρότα κομμένα σε κυβάκια
250 γραμ. [1 ποτήρι του νερού γεμάτο ]αρακά κατεψυγμένο
2 1\2 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι για ρυζότο
1 κύβο κρέατος
1 κουταλάκι του γλυκού κρόκο Κοζάνης
ελάχιστο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
΄1] Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τον **αρακά τα καρότα,και αν βάλετε φρέσκα μανιτάρια μέσα κι αυτά κομμένα σε φετούλες,τα βράζουμε περίπου 1 τέταρτο και τα σουρώνουμε
2] Βάζουμε στην κατσαρόλα μας 4 1\2 φλυτζάνια νερό τον κύβο,το πιπέρι,και το κρόκο,και τα βάζετε να βράσουν.Σε 5 λεπτά προσθέτετε και το ρύζι και τα μανιτάρια και τον αρακά και τα καρότα το ανακατεύετε και το σκεπάζετε χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράστε για 30 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά.
3] Κοιτάξτε το φαγητό μήπως έχει πήξει πολύ και ρίχνετε λίγο νερό αν χρειαστεί ,όταν το βγάλετε από την φωτιά να είναι λίγο ζουμερό γιατί θα πήξει και στο τέλος προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε . .Συμπληρώστε με μίοα φετούλα λεπτή ψωμι γίνετε φανταστικό!!
**Τα κατεψυγμένα λαχανικα [εδώ αρακά ]πάντα να ζεσταίνετε νερό να τα ρίχνετε μέσα και σε 3-4 λεπτά να χύνετε το νερό, να τα στραγγίζετε και μετά να τα μαγειρεύετε ,έτσι φεύγουν λένε τα συντηριτικά.
Αν χρησιμοποιήσετε κονσέρβα μανιτάρια σουρώστετα και πλύντε τα πολύ καλά!