Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Κακαβιά!!










ΥΛΙΚΑ
Αγοράζουμε διάφορα μικρά ψαράκια για βραστά
εδώ χρησιμοποίησα ,καπόνια,σκορπιούς,μπακαλιαράκια,και σάλπες.
1 ματσάκι σέλινο
1 ντομάτα στα τέσσερα χαραγμένη
1 κρεμμύδι στα τέσσερα
3-4 καρότα
2 μέτριες πατάτες
αν θέλετε και κολοκυθάκια 2
αλατοπίπερο
2 κουταλιές σούπας λάδι
λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε και πλένετε τα ψαράκια
Βάζετε σε μία κατσαρόλα 8 ποτήρια νερό ρίχνετε μέσα όλα τα λαχανικά ,το λάδι ,το αλατοπίπερο,και τα βράζετε για 30 λεπτά να δείτε να έχουν βράσει .Με μία σουρωτή κουτάλα τα βγάζετε σε μία πιατέλα και βάζετε μέσα στην κατσαρόλα τα ψάρια.Τα βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου και σουρώνετε το ζουμί αφού βγάλετε τα ψάρια σε άλλη κατσαρόλα για τυχόν ψαροκόκκαλα.Μ ε το μούλτι ,η με το μύλο των χόρτων αλέθουμε όλα τα λαχανικά και τα ρίχνουμε μέσα στο ζουμί να πήξει λίγο,και είναι έτοιμη! Καθαρίζουμε τα ψαράκια όσα μπορούμε γιατί λιώνουνε ,πιό πολύ εδώ είναι το γευστικότατο ζουμί που βγάζουν και από τα διάφορα ψαράκια,και απο τα λαχανικα!.
Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ