Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Κοτόπουλο ψητό με ρύζι!!

ΕΔΩ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΘΌΛΟΥ ΑΛΑΤΙ ,ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟ ΞΕΠΕΤΣΙΑΖΟΥΜΕ.
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο κομμένο στα τέσσερα
2 κύβους σπιτικός της knor χωρίς συντηρητικα λαχανικών
λίγο λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κοτόπουλο [εδώ εγώ έψησα 1 μερίδα]
Βάζουμε σε ένα πιατάκι τον μισό κύβο [για μία μερίδα για ολόκληρο το κοτόπουλο  και τους 2]
ρίχνουμε λίγο λάδι και με τα χέρια μας το κάνουμε σαν αλοιφή. Με αυτό το μίγμα αλείφουμε ολόκληρο το κοτόπουλο .
Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας το αντικολλητικό τηγάνι να κάψει ,χαμηλώνουμε την φωτιά και τοποθετούμε μέσα το κοτόπουλο .Το γυρνάμε κατά διαστήματα να πάρει χρώμα και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία .Μαγειρεύουμε  μέχρι να ψηθεί καλά γυρνώντας το συχνά.[καλό είναι να  έχουμε το τηγάνι με τις ρίγες ,αυτό  διώχνει το περιττό λίπος και γίνετε σαν στα κάρβουνα η γεύση]
ΡΥΖΙ
Η αναλογία είναι 1 ποτήρι νερού  ρύζι
3 1\2 ποτήρια νερού  νερό
1 κύβο για νοστιμιά  σπιτικός χωρίς συντηρητικά
Μόλις αρχίζει να βράζει το νερό με το κύβο  ,ρίχνουμε το ρύζι,χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε μέχρι να πιεί όλο το νερό και είναι έτοιμο!!