Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Κοτόπουλο με αρακά και φασολάκια!!








ΥΛΙΚΑ
1 Κοτόπουλο κομμένο στα τέσσερα
1 κιλό αρακά [αυτήν την εποχή φρέσκο]
500 γραμ.φασολάκια  [φρέσκα]
3 ντομάτες  ώριμες
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουτ.σούπας πελτέ [προαιρετικά]
λάδι
αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη
6 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1]Βαζουμε το λάδι και το κρεμμύδι  το σκόρδο  στην κατσαρόλα μαζί και το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
2]προσθέτουμε τις ντομάτες λιωμένες με τα χέρια μας και τον πελτέ,μαζί και το αλατοπίπερο και την ζάχαρη.
3]Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά περίπου .ΑΝ χρειάζετε λίγο νερό τόσο οσο να σκεπάζει το κοτόπουλο προσθέτουμε .
4]προσθέτουμε και τα λαχανικά μας ,αρακά φασολάκια και μαγειρεύουμε περίπου για μισή ώρα ακόμα , [δοκιμάστε  ο χρόνος εξαρτάτε κι από την ποιότητα του αρακά]
5] Λιγο πρίν το κατεβάσετε από την φωτιά 10 λ επτά περίπου προσθέστε και τον μαιντανό .Καλή σας όρεξη!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ