Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Παλαμίδα πλακί στό φούρνο !!

Πλούσια κλασική σε γεύση συνταγή για ψάρι πλακί στον φούρνο !!






ΥΛΙΚΑ
1 Παλαμίδα
μαϊντανό 1 ματσάκι
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδα
5 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
αλάτι- πιπέρι
πατάτες κομμένες σε ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το ψάρι καλά,το χαράσσουμε από πάνω και το γεμίζουμε με σκόρδο,μαϊντανό ,κ κρεμμύδι,και μέσα εκεί που βγάζουμε τα σπάραχνα το γεμίζουμε .
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις  βάζουμε σε ταψί και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα κρεμμύδια ,τα σκόρδα .τις ντομάτες .το ελαιόλαδο ,κ το αλατοπίπερο.Ανακατεύουμε καλά ,βάζουμε και το ψάρι στην μέση ετσι όπως το έχουμε ετοιμάσει ,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω ,προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 1 ώρα και κάτι .Εγώ εδώ χρησιμοποίησα γάστρα .Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ