Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Τέλεια κιμαδόπιτα!!!!













ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά
2 κρεμμύδια μεγάλα
5 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια τσαγιού σπιτικό ζωμό από κότα,[μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κύβους]
1\2 ματσάκι μαϊντανό [ψιλοκομμένο]
σάλτσα μπεσαμέλ
1\2 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη ,η ,κεφαλογραβιέρα
1\2 φύλλο κρούστας
αλάτι -πιπέρι
βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
3 ποτήρια φρέσκο γάλα
7 κουταλιές αλεύρι
5 κουταλιές σούπας βούτυρο
αλάτι-πιπέρι
2 κρόκους αβγών
μοσχοκάρυδο [προαιρετικά]
1\2 φλυτζάνι τυρί τριμμένο  παρμεζάνα,η, κεφαλογραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1] Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και τον κιμά και τον καβουρδίζετε ανακατεύοντας διαρκώς να μην σβολιάσει .Προσθέτετε και τον ζωμό,τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
2] Ετοιμάζετε και την μπεσαμέλ.
Ρίχνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα να λιώσει σε μέτρια φωτιά,Προσθέτετε και το αλεύρι και ανακατεύετε με το σύρμα [αυγοδάρτη] και ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτετε και το γάλα και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πετύχετε ένα ομοιογενές μείγμα.Μόλις πάρει βράση,χαμηλώνετε την φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να πήξει.Ρίχνετε στην κρέμα και τα 2 αβγά [μόνο τους κρόκους] ανακατεύοντας συνέχεια ,προσθέτετε αλάτι ,λίγο πιπέρι ,μοσχοκάρυδο [προαιρετικά]και τέλος το τριμμένο τυρί.Ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει η κρέμα  λεία.

3]Στρώνετε στο ταψί τα μισά φύλλα κρούστας αφού τα βουτυρώσετε ένα-ένα.
Αδειάζεται από πάνω το κιμά ,τον στρώνετε ωραία με μία σπάτουλα και από πάνω ρίχνετε την μπεσαμέλ.Την σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας βουτυρωμένο επίσης ένα-ένα.
4]Χαράζεται σε τετράγωνα κομμάτια ,[μην φτάσετε στην μπεσαμέλ]και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους  200 βαθμούς  για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.Την  αποσύρετε από το φούρνο και μόλις κρυώσει κόβετε και σερβίρετε .Απιστευτη γεύση !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ