Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Φιλέτο κοτόπουλο μπουκίτσες !!!!!










ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ!!
ΥΛΙΚΑ
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μπουκίτσες
8 κουτ.σούπας λάδι
10 κουτ.σούπας μηλόξυδο
8 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φετάκια
5-6 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 κουτ.σούπας κοφτή πελτέ
1 κουτ.σούπας κοφτή ζάχαρη
αλατοπίπερο
3-4 φύλλα δάφνης
1 μέτριο  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι,το κρεμμύδι το σκόρδο, και τις μπουκίτσες κοτόπουλο, σοτάρουμε για 5-10 λεπτά,προσθέτουμε το ξύδι και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα ντοματάκια,τον πελτέ,δάφνη,ζάχαρη,αλάτι,πιπέρι,και 1 ποτήρι νερό ,χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου να δέσει  η σάλτσα μας . Συνοδεύετε με ρύζι,η, με πατάτες τηγανιτές ,μακαρόνια,η ,ότι άλλο προτιμάτε .
ΡΥΖΙ
Εδώ χρησιμοποίησα ρύζι καρολίνα.Το έπλυνα καλά ,έβαλα σε μία κατσαρολίτσα νερό ,αλάτι,και μόλις άρχίζει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι.Το βράζουμε περίπου γιά 10 λεπτά [δοκιμάστετο ] και το σουρώνετε.Αν θέλετε βάλτε στην κατσαρολιτσα 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο και μόλις λιώσει ρίξτε το ρύζι και ανακατέψτε .
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Για να γίνει πολύ λευκό το ρύζι μας όταν αρχίσει να βράζει το νερό στίψτε 3 -4 σταγόνες λεμόνι .
Στο φαγητό μας μόλις προσθέσετε το νερό και αρχίσει να βράζει μπορείτε να προσθέσετε μία χούφτα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ