Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

Ρύζι με κρόκο Κοζάνης,και σταφίδα!!






ΥΛΙΚΑ
 1 πακέτο ρύζι Βασμάτι
 6  ίνες κρόκου Κοζάνης
 1\2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο [μπορείτε και λιγότερο]
 4 καρότα τριμμένα
 4 κουταλάκια σούπας σταφίδα ξανθή
1κουταλάκι του γλυκού κακουλέ [μπαχάρι] λιωμένο
 8 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο

EKTEΛΕΣH
 Βάζουμε μπόλικο νερό σε μία κατσαρόλα ,μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε λίγο αλάτι και το ρύζι,
 βράζουμε περίπου για 20 λεπτά [δοκιμάστε το ] και το αποσύρωμε από την φωτιά και το στραγγίζουμε.
 Οσο βράζει το ρύζι μας για να μην χάνουμε χρόνο , σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι,το καρότο,την σταφίδα,
το κακουλέ ,τον κρόκο Κοζάνης ,και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά,έχουμε στραγγίσει το ρύζι μας το προσθέτουμε κι αυτο μέσα κι ανακατεύουμε καλά για δύο-τρία λεπτά και είναι έτοιμο .Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με μαιντανό!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ