Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Σαρδέλα φούρνου ριγανάτη !!



Νόστιμο ,υγιεινό και πολύ θρεπτικό φαγητό !!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ι κιλό σαρδέλα
1\2 φ...λυτζάνι ελαιόλαδο
3 σκελιδες σκόρδο [σε φετούλες]
χυμό 1-2 λεμονιών
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

λίγο δενδρολίβανο 




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1] Καθαρίζετε τα ψαράκια ,τα πλένετε ,τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τα τοποθετείτε σε ταψί.

2]Σε ένα μπόλ βάζετε ,το σκόρδο κομμένο σε φετούλες ,το χυμό λεμονιών,το λαδάκι ,την ρίγανη ,και το αλατοπίπερο [όχι πολύ αλάτι]
Ανακατεύετε με ένα πιρούνι καλά αυτό το μίγμα και περιχύνετε τα ψαράκια .

3]Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε τα ψαράκια σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου .

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας για άρωμα με λίγο ξερό δενδρολίβανο !!


**Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στα υλικά 3-4 φρέσκιες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες .


ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
Η χαμηλή θερμοκρασία για να μην ξεραθούν απότομα και να είναι ..ζουμερά δαγκώνοντας κι όχι ξερά !! Καλή σας όρεξη!!! 


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ