Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Πολύ εύκολο και ωραίο σπιτικό ψωμάκι!!













Ζύμη για πολύ ωραίο ψωμάκι!!!

Μερίδες: 13
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
ΥΛΙΚΑ
8 κούπες του τσαγιού αεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια γλυκού κοφτά αλάτι
3 κούπες του τσαγιού νερό
1 μαγιά νωπή  η κατεψυγμένη 42 γραμ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Ζυμώνετε  όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπόλ μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική .
Λαδώνετε  καλά 2 φόρμες μακρόστενες ,αν θέλετε φραντζολίτσες ,η ένα στρογγυλό ταψάκι [22 Νο]
αν  θέλετε  καρβελάκι,και την αφήνετε   να διπλασιαστεί σε όγκο χαράσετε και ψήνετε περίπου για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο .

ΜΥΣΤΙΚΟ
Για να μήν περιμένετε να διπλασιαστεί σε όγκο και χάνετε χρόνο ,όση ώρα ζυμώνετε ,ανάψτε το φούρνο στους 100 βαθμούς ίσα να πάρει λίγη ζέστη.Βάλτε μέσα στο φούρνο το ταψάκι η τις φόρμες και παρακολουθείστε ,μόλις φουσκώσει βγάλτε το  ανεβάστε θερμοκρασία  και ψήστε κανονικά!