Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Μακαρόνια με χρωματιστές πιπεριές!!


Μοσχομυρίζει όλο το σπίτι όταν το μαγειρεύουμε!!!




Μερίδες: 5
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη


  • 1 πακέτο μακαρόνια 
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο 
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 4 πιπεριές κόκκινη-πράσινη-κίτρινη-πορτοκαλί
  • λίγο βασιλικό
  • λίγη ρίγανη 
  • αλάτι -πιπέρι-ζάχαρη
  • 1\2 κουτί σάλτσα  πουμαρό,η,2 κουταλιές σούπας πελτέ,η, φρέσκες ώριμες ντομάτες 




Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Κόβουμε όλες τις πιπεριές λεπτες μακρόστενες λωριδίτσες, ψιλοκόβουμε και το σκόρδο. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και σωτάρουμε τα παραπάνω υλικά μέχρι να μαλακώσουν καλά ,να μαραθούν.Προσθέτουμε και ότι είδος ντομάτας έχουμε επιλέξει προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό,αλάτι,πιπέρι .ζάχαρη,βασιλικό κι αν θέλετε κ λίγη ρίγανη.Μαγειρεύουμε μέχρι να σωθεί το νερό και να πήξει Βαζουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και περιχύνουμε με την σάλτσα, ρίχνουμε από πάνω και φρεσκοκομμένο ψιλοκομμένο βασιλικό ή ξερό [αν δεν τον προσθέσετε μέσα στην σάλτσα ] και τριμμένο τυράκι.Υπ'αρχει και η επιλογή να μην βάλετε καθόλου χυμό ντομάτας. Όπως και να τα φτιάξετε είναι φανταστικά και μυρωδάτα .Καλή όρεξη !!
ΣΗΜ.Αν δεν βάλετε τριμμένο τυρί ,είναι και νηστίσιμο πιάτο.