Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Φανουρόπιτα ,απλά τέλεια- Και βοήθειά μας !

 Την μονή δόση την κάνω σε ταψάκι μιας χρήσεως Sanitas το τετράγωνο πιο μεγαλο μεγεθος την διπλή σε ταψακι 30 χ 25

Μερίδες: 15
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη



  • 2 φλιτζάνια πορτοκάλι χυμό από φρέσκα πορτοκάλια καλύτερα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 και μισό ακόμα πακέτο φαρίνα απ
  • 4 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 1 κοφτή κουταλιά σούπας μπέκιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθή (ραντίστε με νερό και αλευρώστε)
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα ή γαρύφαλλο ή  μιξ μαζί
  • ζάχαρη άχνη προαιρετικά
Επειδή κατά την παράδοση τα υλικά πρέπει να είναι 9, αν δεν βάλετε άχνη προσθέστε 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα αλεσμένη όχι λιώμα. Εγώ δεν βάζω καρύδια λιτή απλή και απέριττη με την νοστιμιά της ,





Η Φανουρόπιτα θέλει χέρι, όχι μίξερ και όσο την φτιάχνετε να μελετάτε αυτό που θέλετε και να προσεύχεστε. Βάζουμε σε ένα λεκανάκι το λάδι με τη ζάχαρη και δουλεύουμε με το χέρι να λιώσει η ζάχαρη. Μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά και συνεχώς ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε και την αλευρωμένη σταφίδα (η γιαγιά μου έριχνε και λίγες σταγόνες αγιασμό έτσι για το καλό, που πάντα πρέπει να υπάρχει στο σπίτι μας!) Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Όταν τη βγάλετε και κρυώσει αρκετά την πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη. Καλή επιτυχία και βοήθεια μας........!!Περιττό να σας πω ότι κάθε χρόνο που την φτιάχνω στην χάρη του γίνεται ανάρπαστη!!! Να τη φτιάξετε για τις 27/08, προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ -ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ