Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Κριτσίνια με τυρί!







κριτσίνια με τυρί!!

 

Μερίδες: 20
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
  • 1 ποτήρι τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας ή κεφαλογραβιέρα λίγο πικάντικη
  • 1\2 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 2 αβγά
  • 1 \2 κουτ.σούπας κοφτή μπέκιν πάουντερ
  • 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα φρέσκο 
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • 1\2 ποτήρι τυρί για πασπάλισμα από πάνω
  • 1 κρόκο αβγού για  πέρασμα με το πινέλο από πάνω 
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και με το μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο με τα αβγά (αν κάνετε διπλή δόση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το μίξερ το μεγάλο) προσθέτουμε εναλλάξ τυρί, μπέκιν, αλεύρι και γάλα. Σταματάμε το αλεύρι όταν δούμε και γίνει μία εύπλαστη ζύμη προς λίγο στο σκληρό, ελάχιστα όμως όσο να πλάθεται. Τα πλάθουμε κορδόνια και τα κόβουμε σε μάκρος περίπου 15 πόντων. Σε μία λαδόκολα ρίχνουμε  το τριμμένο υπόλοιπο τυρί, τα ρολλάρουμε λίγο σφιχτά επάνω να κολλήσει και μετά τα βάζουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί, τα περνάμε με ένα πινέλο με το κρόκο και ψήνουμε μέχρι να χρυσαφίσουν περίπου 20 λεπτά. Στην δεύτερη σχάρα από το τέλος του φούρνου.