Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Κοτόπουλο λεμονάτο! ηηηη γεύση !!!





 

Μερίδες: 6
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
 1 Κοτόπουλο κομμένο σε 6 μερίδες
1 κρεμμύδι τριμμένο
7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
1/2 κουταλάκι γλυκού τσίλι  [προαιρετικά αλλά δίνει ωραία γεύση]
2-3 λεμόνια το χυμό
μία πρέζα κρόκο Κοζάνης
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρο μόνο για την μυρωδιά
1} Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το λάδι  το κρεμμύδι και τα κομμάτια από το  κοτόπουλο  αφού τα έχουμε πλύνει και στεγνώσει καλά. Σοτάρουμε ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην αρπάξει από κάτω .Προσθέτουμε και το σκόρδο,το χυμό λεμονιών ,αλατοπίπερο,τσίλι ,και ανακατεύουμε καλά για 10 λεπτά .Προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάσει όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε χωρίς να ξαναασχοληθούμε να μαγειρευτει.Σε 40 λεπτά το τσιπάμε με το πιρούνι που σίγουρα είναι έτοιμο ,αν έχει πολύ ζουμί η κατσαρόλα μας δυναμώνουμε το μάτι να πήξει η σάλτσα του με ανοιχτό καπάκι ,Γίνετε φανταστικό!! Το σερβίρετε με ρύζι πιλάφι,με πατάτες τηγανιτές ,με μακαρόνια  κ.α

Στο συγκεκριμένο πιλάφι που εχω στις φωτογραφίες έχω προσθέσει και κρόκο Κοζάνης  γι αυτό και είναι κίτρινο .Φτιάχνετε με τον παρακάτω τρόπο.Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,προσθέτουμε μόλις ζεσταθεί  και 2 ποτήρια νερού ρύζι για πιλάφι ,το ανακατεύουμε για λίγο και αμέσως βάζουμε αλάτι ,ελάχιστο πιπέρι και λίγο κρόκο Κοζάνης ,ανακατεύω και προσθέτω γρήγορα γρήγορα
2} Υπάρχει και ο νερόβραστος τρόπος.
Βαάουμε 7 ποτήρια νερό μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε 2 ποτήρια ρύζι ελάχιστο αλάτι και το μαγειρεύουμε .μόλις εχει πιεί όλο το νερό είναι έτοιμο .
Εγώ αντί για αλάτι κ πιπέρι  προθέτω ένα σπιτικό κύβο knor.