Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Μπιφτέκια γεμιστά σχάρας στο γκρίλ,η στα κάρβουνα!


 

Μερίδες: 5
Xρόνος: 40' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 500 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
1 αβγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλκομμ΄ενο
3 φέτες ψωμί μουλιασμένο
ελάχιστο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κάρι  [προαιρετικά]
κεφαλογραβιέρα σε μπαστουνάκια κομμένα ένα για κάθε μπιφτέκι
πιεριά πράσινη κομμένη σε μπαστουνάκια 




 Βαζουμε το κιμά σε ένα μπόλ και προσθέτουμε το αβγό ,το κρεμμύδι,το ψωμί,λίγο λάδι,και τον μαιντανό .προσθέτουμε αλατοπίπερο καικάρι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Τα πλάθουμε  κάπως πλατιά και τοποθετούμε στην μέση ένα μπαστουνάκι από κεφαλογραβιέρα ,κι ένα  μπαστουνάκι από πιπεριά.Ξαναζυμώνουμε τα μπιφτέκια έτσι ώστε να κλείσουν κα΄'α μέσα την γέμιση.
Αλείφουμε τα μπιφτέκια μέ λίγο λάδι και τα ψήνουμε σε καυτή σχάρα η στο γκρίλ .η στην ψηστιέρα,για να μην κολλήσουν ,η στα κάρβουνα ,μέχρι να ροδίσουν .
Σερβίρουμε ζεστά με συνοδευτικό πατάτες η ρύζι πιλάφι.

ΜΥΣΤΙΚΟ
Οταν πλάθουμε τα μπιφτέκια  βρέχουμε πού και πού τα χέρια μας  για να μην κολλάνε και να πλάθονται πιο εύκολα.