Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Κεικ με γλάσο λεμονιού τέλεια γεύση !!





 

Μερίδες: 10
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


Για το κέικ
1 κούπα τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας   μπέικιν πάουντερ
5 αβγά μόνο τους κρόκους
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
5 ασπράδια μαρέγκα
ξύσμα από ένα λεμόνι

Για την κρέμα
4 κούπες τσαγιού  νερό
2 κούπες  τσαγιού  ζάχαρη
9 κοφτές κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
5 κουταλιές χυμό από  λεμόνι
ξύσμα από 1 λέμονι
1 κουτ.γλυκού  βούτυρο
1 κρόκος αβγού
για να δώσουμε χρώμα βάζουμε σαφράν [κρόκο Κοζάνης  ένα φακελάκι  μικρό η 4-5 ίνες ]






 Βάζουμε στο μίξερ ,η σε ένα μπόλ, [αν έχουμε μίξερ χειρός]  την ζάχαρη με τους κρόκους και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά.Εχουμε κοσκινίσει το αλεύρι και ανακατέψει με το μπέκιν και το προσθέτουμε μέσα στο μίγμα των αβγών,χτυπάμε και τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και με πολύ απαλές κινήσεις το ενσωματώνουμε με το μίγμα.Βουτυρώνουμε  και αλευρώνουμε μία φόρμα ,η ένα ταψάκι,η  σε ότι σχήμα θέλουμε ,και αφού το τινάξουμε να φύγει το περιττό αλεύρι αδειάζουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς . να το δούμε να ροδίσει και  να σφίξει .Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

ΚΡΈΜΑ
Βάζουμε όλα τα υλικά, νερό,ζάχαρη ,κόρν φλάουρ,χυμό λεμονιού,ξύσμα,βούτυρο,κρόκο αβγού και σαφράν ,  μαζί σε μία κατσαρολίτσα  και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει καλά η κρέμα λεμονιού μας .Κόβουμε το κέικ μας που έχει κρυώσει στην μέση και βάζουμε κρέμα μέσα ,το σκεπάζουμε και ρίχνουμε κι από πάνω να σκεπαστεί όλο το γλυκό μας .Αν περισσέψει κρεμούλα τρώγετε παγωμένη  κι είναι πολύ ωραία.Διατηρείτε στο ψυγείο .
Αν το θέλετε αρκετά γλυκό  σε γεύση προσθέστε 1 -2 κοφτές κουταλιές ζάχαρη .