Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο!








Γιουβαρλάκια σούπα αβγολέμονο !


 


 
  • 500 γραμ. κιμά
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι καρολίνα
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • ένα ματσάκι μαϊντανό 
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι για μέσα στην σούπα 
  • αλεύρι για να περάσουμε τα γιουβαρλάκια 
  • ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ 
  • 2 λεμόνια 
  • 1-2 κατά προτίμηση αβγά




 Βάζουμε σε ένα μπόλ το κιμά μαζί με όλα τα υπόλοιπα και ζυμώνουμε καλά .
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1-2 καρότα κομμένα λεπτά και μακρόστενα ,1 κουταλιά σούπας βούτυρο και 8 ποτήρια νερόβ και πιπέρι ,μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια τα οποία έχουμε ετοιμάσει στρογγυλλά μπαλάκια μέγεθος καρυδιού ,και τα  έχουμε περάσει από αλεύρι για να πήξει η σούπα μας προσθέτουμε και το ρύζι και το αλάτι .Τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά και μετά χωρίς να διακόψουμε το μαγείρεμα βάζουμε στο μούλτι τα αβγά μαζί με το χυμό λεμονιών και τα χτυπάμε 1λεπτό .Ανακατεύουμε με μία κουτάλα την σούπα μας και προσθέτουμε με μία το μίγμα αβγών ,δεν κόβει ποτέ το αβγολέμονο έτσι .Καλή  μας όρεξη !

Ο ΑΝΗΘΟΣ ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΜΑΙΝΤΑΝΟ !