Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Πάστα Φλώρα !


















 

Μερίδες: 9
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 1 πακέτο αλεύρι φαρίν απ,κι ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω
1 κουταλιά σούπας κονιάκ
1 νεροπότηρο πορτοκαλάδα
1 βανίλια
1 φλυτζάνι τσαγιού μαργαρίνη βιτάμ σόφτ
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκού μπέκιν πάουντερ
μαρμελάδα ότι έχετε ,πιό καλά φράουλα,ροδάκινο,βερύκοκο ,κ.α γίνετε και αν ανακατέψετε δύο ειδών
3 σταγόνες λεμόνι 




 Χτυπάμε σε ένα μπόλ την ζάχαρη με το βούτυρο,μετά προσθέτουμε την βανίλια ,το κονιάκ,την πορτοκαλάδα καί σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ  ,το πακέτο βάλτε το άφοβα αμέσως ,μετά αρχίστε ελαφρύ ζύμωμα μέχρι και προσθέτετε σιγά σιγά  τόση ποσότητα αλεύρι  μέχρι να το δείτε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπόλ και να μπορείτε να το πλάσετε  σαν κορδόνι .Αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από μία τούρτα ,αδειάζουμε την ζύμη κρατώντας λίγη για να φτιάξουμε τα κορδόνια από πάνω.Οταν βάζουμε την ζύμη με τα χέρια την στρώνουμε στο ταψάκι και γύρω γύρω την κάνουμε λίγο πιό ψηλή για να μην χυθεί η μαρμελάδα και κολλήσει.Μετά βάζουμε την μαρμελάδα μας την οποία την έχουμε βάλει σε ένα μπολ,έχουμε στίψει μέσα 3 σταγόνες λεμόνι ,και την βάζουμε για ελάχιστο χρόνο στο φούρνο  μικροκυμάτων η στη φωτιά με ένα κατσαρολάκι,  να λιώσει λίγο να μπορούμε να την στρώσουμε πάνω από την ζύμη μας ,Ανακατεύουμε και  την βάζουμε ωραία πάνω από την ζύμη και μετά φτιάχνουμε με τις παλάμες μας κορδόνια και τα τοποθετούμε καφασωτά.Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 180 βαθμούς  για 40 περίπου λεπτά,θα την δούμε να ροδίσει ,βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για να το κόψουμε ,Καλή επιτυχία!