Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Μοσχάρι με κολοκυθάκια!









Μοσχάρι με κολοκυθάκια !




 

Μερίδες: 5
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 1 κιλό μοσχάρι ελιά
1 κιλό μικρά κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
6 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι,λίγη ζάχαρη
2 ντομάτες 'ώριμες ψιλοκομμένες
1 κουτ.σούπας πελτέ
2 πατάτες κομμένες  μέτρια κυδωνάτες 




Πλένουμε το κρέας.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι ,το κρεμμύδι,το σκόρδο και σοτάρουμε γιά 3 λεπτά.
Προσθέτουμε και το κρέας και σοτάρουμε  για 5-7 λεπτά.
Αμέσως προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες τον πελτέ ,ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 1/2  ποτήρι ζεστό νερό .το αλατοπίπερο ,και την ζάχαρη .
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά και προσθέτουμε τις πατάτες κι αν χρειάζετε λίγο νερό πάντα ζεστό
Σε  15 λεπτά προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και μαγερεύουμε περίπου αλλα 15 λεπτά ,ανάλογα πόσο τρυφερά είναι.
Δεν ανακατεύουμε  από την στιγμή που θα μπούν τα κολόκυθάκια μόνο κουνάμε την κατσαρόλα ,και όταν μαγειρευτουν τα κολοκυθάκια κι εχει πολύ ζουμάκι αφήνουμε ανοιχτή την κατσαρόλα καθώς μαγειρεύετε να πήξει η σαλτσούλα του .Καλή όρεξη !