Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Κρεατόσουπα με κριθαράκι !!!


Κρεατόσουπα με κριθαράκι !




 

Μερίδες: 6
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 1 κιλό μοσχάρι για βραστό
2-3 καρότα
1 ματσάκι σέλινο
1 κρεμμύδι χαραγμένο στα 4
1 ντομάτα
1-2 πατάτες
1-2 κολοκυθάκια
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού κριθαράκι μέτριο  [μπορείτε και ρύζι καρολίνα]




 Πλένουμε καλά το κρέας το βάζουμε με νερό μόλις να το σκεπάζει και όταν αχίσει και πάρει την πρώτη βράση το χύνουμε και το ξεπλένουμε να φύγουν τα περιττά... ,Ξαναβάζουμε  το κρέας στη κατσαρόλα,βάζουμε και νερό ζεστό να το σκεπάζει και μόλις αρχίσει και βγάζει  αφρό ξαφρίζουμε,μετά προσθέτουμε τα λαχανικά  και το πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου να μαλακώσει εςντελώς το κρέας ,τότε προσθέτουμε και το αλάτι και το λάδι βράζουμε για άλλα 5 λεπτά και με μία τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά σε μία πιατέλα .Ρίχνουμε το κριθαράκι ,η το ρύζι ανάλογα τι προτιμάμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.Αν θέλετε κάνετε αβγολέμονο ,εγώ την προτιμώ σκέτη γιατί έχουν ωραία γεύση τα λαχανικά . Σερβίρετε στο πιάτο βάζοντας κρέας ,πατάτα,καρότο και καλή σας όρεξη !! Νοστιμότατη ! Συνταγή γιαγιάς που μας αρέσει πολύ !!