Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Φανταστική γαλατόπιτα!

















 

 
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


  • 2 μπουκάλια φρέσκο γάλα του ενός λίτρου το καθένα
  • 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
  • 2  1/2 ζάχαρη (αν δεν μας αρέσει πολύ γλυκό, αφαιρούμε το μισό φλυτζάνι ζάχαρη)
  • 2 κουταλιές φρέσκο καλό βούτυρο
  • 2 βανίλιες 
  • 4 αβγά
  • 1  φλούδα από λεμόνι  (περίπου το μισό  του λεμονιού)

Για επάνω από κάθε κομμάτι 

  • κανέλα
  • ζάχαρη 




Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να βράσει με το ένα φλυτζάνι ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και το βούτυρο. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με το σύρμα  (αυγοδάρτη) γρήγορα - γρήγορα μην μας κολλήσει.

Μόλις πήξει, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά με τη ζάχαρη, τις βανίλιες, αφού πρώτα τα χτυπήσουμε και τα τρία μαζί και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε το ταψί μας, όχι πολύ μεγάλο για να μας γίνει παχειά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, αφαιρούμε την φλούδα λεμονιού, το στρώνουμε ομοιόμορφα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Αν πάρει γρήγορα χρώμα από πάνω, σκεπάζουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήνουμε περίπου για 50 λεπτά.
Όταν το σερβίρουμε, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Καλή επιτυχία!

Να ευχαριστήσω την φίλη Μαίρη Περιστέρη που μας έστειλε την πραγματικά πολύ ωραία συνταγή!