Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Kοτόπουλο βραστό και πιλάφι από το ζωμό του !!


Κοτόπουλο βραστό με πιλάφι από το ζωμό της κότας




 

Μερίδες: 5
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


  • 1 κοτόπουλο
  • 1 καρότο
  • 2 κλωναράκια σέλινο
  • 1 κρεμμύδι 
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 ΠΙΛΑΦΙ

  • 3 ποτήρια ζωμό από το κοτόπουλο
  • 1 ποτήρι ρύζι καρολίνα  (για 2 μερίδες)


ΣΟΤΑΡΙΣΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

  • 2 κουταλιές βούτυρο 



Παίρνουμε το κοτόπουλο, το πλένουμε πολύ καλά και το βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό τόσο, όσο να το σκεπάζει. Μόλις πάρει να ζεσταθεί χύνουμε το νερό, το ξεπλένουμε και προσθέτουμε ξανά νερό να το σκεπάζει.

Προσθέτουμε το καρότο, σέλινο, αλατοπίπερο, λάδι και το αφήνουμε να βράσει πολύ καλά. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα με μία τρυπητή κουτάλα και σουρώνουμε το ζωμό. Το μετράμε (η αναλογία είναι 3 ζωμός 1 ρύζι), το βάζουμε σε κατσαρόλα και μόλις αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε στο 2 την φωτιά και σιγά σιγά αυτό πίνει όλο το ζουμάκι και γίνετε σπυρωτό και νοστιμότατο. Αν χρειασθεί μπορείτε να προσθέσετε και λίγο νεράκι αν κρατάει στο βράσιμο.

Τώρα το κοτόπουλο, αν θέλουμε το ξεπετσιάσουμε. Αν και γίνετε ωραίο και με την πέτσα, το βάζουμε στο τηγάνι με το βούτυρο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Αν δεν θέλετε τηγάνι, βάλτε το στο φούρνο με λίγο βουτυράκι να ροδίσει.