Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Κρεμμυδόπιτα!














 

Μερίδες: 10
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 8 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
7-8 κλωναράκια δυόσμο φρέσκο ,αν δεν έχετε βάλτε ξερό 1 κουταλάκι γλυκού
1/2 φλυτζάνι λάδι
250 γραμ.ανθότυρο λιωμένο με τα χέρια
αλάτι- πιπέρι
ΖΥΜΗ
500 γραμ.αλεύρι [μισό πακέτο του κιλού]
1 φακελάκι  ξερή μαγιά αραιωμένη σε 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 αβγό
νερό χλιαρό όσο πάρει να γίνει μία ζύμη ελαστική 



  Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες,ψιλοκόβουμε και τα μυρωδικά μας .
Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι ,βάζουμε τα κρεμμύδια  τον άνηθο, και τον δυόσμο και σοτάρουμε  σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν  .
Λίγο πρίν το τέλος προσθέτουμε  το αλατοπίπερο,ανακατεύουμε ,και μετά το ανθότυρο .ανακατεύουμε και κατεβάζουμε  από την φωτιά να κρυώσει.
Σε ένα σχετικά μέτριο ταψάκι  βάζουμε λάδι σε όλη την επιφάνεια και στρώνουμε το φύλλο ,αδειάζουμε την γέμιση από πάνω την ισιώνουμε και σκεπάζουμε με το άλλο  φύλο .
Την χαράζουμε ελαφρώς και πασπαλίζουμε με λάδι .Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 170-180 βαθμούς .
 ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι ,το αλάτι,το λάδι,και το φλυτζάνι νερού με την μαγιά ,ανακατεύουμε και αρχίζουμε και ζυμώνουμε.
Η ζύμη μας πρέπει να είναι ελαστική και έχει λίγο την μορφή ψωμιού όταν ψηθεί. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό μόνο χλιαρό.
Οταν ετοιμαστεί την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει και να ξεκουραστεί που λένε οι γιαγιάδες μας .Την χωρίζουμε σε δύο μπαλίτσες  ,πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανοίγουμε με τον πλάστη .