Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Τυρόπιτα με διαφορετικό φύλλο!










Τυρόπιτα, το κάτι άλλο !!!!




 

Μερίδες: 10
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


350 γραμ.φέτα
2 αβγά
6 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος ,η γάλα εβαπορέ
πιπέρι
 ΖΥΜΗ
400 γραμ.αλεύρι [μισό πακέτο του κιλού σχεδόν ]
1 φακελάκι  ξερή μαγιά αραιωμένη σε 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 αβγό
νερό χλιαρό όσο πάρει να γίνει μία ζύμη ελαστική 



Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι ,το αλάτι,το λάδι,και το φλυτζάνι νερού με την μαγιά ,ανακατεύουμε και αρχίζουμε και ζυμώνουμε.
Η ζύμη μας πρέπει να είναι ελαστική και έχει λίγο την μορφή ψωμιού όταν ψηθεί. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό μόνο χλιαρό.
Οταν ετοιμαστεί την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει και να ξεκουραστεί που λένε οι γιαγιάδες μας .Την χωρίζουμε σε δύο μπαλίτσες  ,πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανοίγουμε με τον πλάστη ,βάζουμε ένα φύλλο επάνω κι ένα κάτω .
ΓΕΜΙΣΗ
Σε ένα μπόλ βάζουμε την φέτα αφού την λιώσουμε με ένα πιρούνι ,προσθέτουμε τα αβγά ,το γάλα,ή  την κρέμα γάλακτος,και το πιπέρι και ανακατεύουμε .Λαδώνουμε το ταψάκι μας στρώνουμε το φύλλο ,βάζουμε την γέμιση ,σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο κλείνουμε καλά γύρω γύρω ,χαρακώνουμε την επιφάνεια ,βάζουμε λάδι επάνω στο φύλλο  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 170 βαθμούς  περίπου γιά 45 λεπτά.